Home / Recept / Tarte Tatin Perentaart

Tarte Tatin Perentaart

Nagerecht Patisserie - Brood

Dit recept voor perentaart met bladerdeeg op de Big Green Egg doet denken aan de klassieke omgekeerde appeltaart, de tarte tatin. Met slechts vier ingrediënten creëer je een heerlijk smakelijke taart! De bodem bak je apart op de kamado. Door het uitgerolde bladerdeeg de eerste 10 minuten tussen twee Baking Stones te bakken, blijft de bodem mooi recht en perfect krokant, zonder te souffleren. De gekarameliseerde peren als topping maken de taart helemaal compleet.

8-10 personen
200 °C
20 min. voorbereidingstijd
110 min. bereidingstijd
Tarte Tatin Perentaart

Topping

  • 5 niet te rijpe handperen
  • 25 g boter, plus extra om in te vetten
  • 225 g witte basterdsuiker

Bodem

  • 3 plakjes bladerdeeg (10 x 10 cm)

Voorbereiding

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm deze met het Stainless Steel Grid tot 200 °C. Terwijl de temperatuur stijgt, schil je de peren en snijd je ze in kwarten. Verwijder de klokhuizen en snijd elke kwart peer in de lengte doormidden. Snijd de boter in blokjes en vet de Cast Iron Skillet Small in met een beetje boter.

Bereiding

  • Plaats de Cast Iron Skillet Small op het rooster en voeg de basterdsuiker toe. Sluit de deksel van de EGG en wacht tot de suiker begint te karamelliseren.
  • Verwijder de skillet uit de EGG en zet deze op een hittebestendige ondergrond. Schik de partjes peer voorzichtig in een cirkel in de karamel en vul eventuele openingen met kleinere stukjes peer. Strooi de blokjes boter over de peren. Haal het rooster eruit, plaats de ConvEGGtor en zet het rooster weer terug. Leg een koude Baking Stone op het rooster en zet de pan erop. Sluit de deksel van de EGG en verwarm deze tot 180 °C. Bak de topping ongeveer 45 minuten, totdat de peren zacht en gekarameliseerd zijn.
  • Haal de skillet uit de EGG en laat de topping afkoelen. Verwijder ook de Baking Stone en laat deze afkoelen. Ondertussen kun je de plakjes bladerdeeg laten ontdooien.
  • Stapel de plakjes bladerdeeg op elkaar tussen twee vellen bakpapier en rol ze uit tot een cirkel die iets groter is dan de pan. Snijd er een mooie cirkel (Ø 27 cm) uit. Plaats een koude Baking Stone op het rooster van de EGG en leg de deegcirkel, met bakpapier, erop.
  • Dek het af met een tweede koude Baking Stone. Sluit de deksel van de EGG en bak de deegbodem ongeveer 10 minuten.
  • Verwijder de bovenste Baking Stone en het bovenste bakpapier. Sluit de deksel van de EGG en bak de deegbodem nog eens ongeveer 25 minuten, tot deze goudbruin en krokant is.
  • Haal de deegbodem uit de EGG en leg deze op de afgekoelde peren in de skillet. Plaats een bord op de skillet en keer de skillet met het bord in één handeling om zodat de perentaart op het bord ligt.

Gebruikte Big green egg accessoires

4.2
Gebaseerd op 130 beoordelingen
powered by Google