Een lange geschiedenis?
De geschiedenis van de Big Green Egg is lang en gaat terug tot ruim 3.000 jaar geleden, toen in Oost-Azië houtgestookte kleiovens werden gebruikt om voedsel te bereiden. Deze kleiovens, die destijds bekend stonden als ‘kamado’ (oven of haard), werden later door de Japanners overgenomen en verder ontwikkeld.
Het idee achter de Big Green Egg gaat dus terug tot deze eeuwenoude traditie. Loop met ons mee door de geschiedenis van de Big Green Egg en ontdek hoe deze zich ontwikkeld heeft tot de iconische grill die we vandaag de dag kennen.

Souvenir
In de vorige eeuw ontdekten Amerikaanse soldaten die in Japan waren gestationeerd de heerlijke smaken en sappige gerechten die bereid werden in de kamado.
Terug in Amerika namen velen van hen een kamado mee als souvenir, zodat ook hun vrienden en familie thuis konden genieten van deze culinaire ervaring.

Since 1974
In 1974 vestigde Big Green Egg zich in Atlanta, Georgia en opende haar deuren voor het Amerikaanse publiek.
Oprichter Ed Fisher maakte het voor iedereen mogelijk om een kamado aan te schaffen. Dit deed hij door Japanse en Chinese modellen te importeren en deze verder te ontwikkelen met moderne productietechnieken en innovatieve materialen. Zo werd het eeuwenoude model van de kamado verder geperfectioneerd.

NASA
De Big Green Eggs van vandaag zijn het resultaat van de perfecte combinatie van oude wijsheid en innovatieve technologie.
Door het gebruik van speciaal keramiek dat ontwikkeld is door NASA, zijn de traditionele kleiovens van vroeger verder ontwikkeld tot unieke en complete buitenkooktoestellen.
