Home / De Big Green Egg

De Big Green Egg

Wat is een Big Green Egg?

De Big Green Egg is een keramische kamado barbecue en de beste outdoor cooker van dit moment. Het is “the original Kamado since 1974” en wordt inmiddels omarmd door barbecue liefhebbers over de hele wereld. Door de unieke vorm en het dubbelwandige keramiek vindt er heteluchtcirculatie plaats in de Big Green Egg. De temperatuur is nauwkeurig te regelen door de RVS luchtschuif en de gietijzeren regeldop af te stellen.

Op de Big Green Egg worden gerechten sneller bereid, drogen ze niet uit en behouden ze hun voedings- en smaakstoffen. Het hoogwaardige keramiek in combinatie met goede houtskool zorgt voor een unieke smaakbeleving en een zeer lange brandduur. Of je nu wilt grillen, bakken, koken, stoven, roken of slow cooking wilt toepassen, er is niets dat deze keramische outdoor cooker niet kan! Van mooi gegrild, sappig vlees tot zachtgegaarde kreeft en van knapperig brood tot de meest verfijnde desserts, met de Big Green Egg kan het allemaal.

Keramiek

Het is het keramiek van de Big Green Egg dat de warmte in de EGG weerkaatst, waardoor een luchtstroom ontstaat die ingrediënten en gerechten extra mals maakt. Het keramiek van de Big Green Egg is mede ontwikkeld door NASA en het productieproces vindt plaats in Mexico volgens de strengste kwaliteitsnormen. Mede daardoor is het van buitengewoon hoogwaardige kwaliteit. Het heeft namelijk extreem isolerende eigenschappen en het materiaal weerstaat extreme temperaturen en temperatuurschommelingen. Buitentemperaturen hebben minimaal invloed op de temperatuur binnen in de Big Green Egg en je kunt de temperatuurregeling zeer nauwkeurig bepalen.

Hoe werkt de Big Green Egg?

Om de Big Green Egg op temperatuur te brengen, stel je de rEGGulator boven en de luchtschuif onderin goed in. Hoe meer verse lucht er binnenkomt, hoe heter de kolen worden. Met de luchtschuif onderin kan het grootste temperatuurbereik worden ingesteld. De temperatuur kan verder worden verfijnd met de rEGGulator bovenop. Tijdens het bereiden is het belangrijk om het deksel zoveel mogelijk gesloten te houden om warmteverlies te voorkomen. Een belangrijk voordeel van de Big Green Egg ten opzichte van een normale barbecue is dat de temperatuur tijdens het barbecueën kan worden geregeld, waardoor je nooit meer te maken hebt met temperatuurschommelingen of verbrand voedsel.

Ontmoet de familie

Voordelen van de Big Green Egg

Gebruiksvriendelijk

Met de Big Green Egg ben je in slechts 15 minuten klaar om te grillen, bakken, braden, of roken! Het keramiek biedt optimale controle en geleidelijke warmteverdeling, waardoor bijvullen van kolen niet nodig is. Het houtskool heeft een brandduur van 8 tot 20 uur (afhankelijk van de ingestelde temperatuur).

Veelzijdig

De Big Green Egg is de ultieme outdoor cooker en biedt eindeloze culinaire mogelijkheden. Grote stukken vlees langzaam garen, pizza’s en brood bakken, zalm roken, stoofschotels en soepen bereiden – het kan allemaal!

Veilig

Een gesloten deksel maakt barbecuen veiliger en het zorgt voor betere warmtebehoud en optimale temperatuurregeling. De Big Green Egg is ook veilig in gebruik dankzij het isolerende keramiek, dat ervoor zorgt dat de buitenkant nooit gloeiend heet wordt.

Sterk en duurzaam

De Big Green Egg is weersbestendig en kan temperaturen weerstaan van -30 tot wel +500 graden Celsius. Het keramiek roest of oxideert niet en daarom geeft Big Green Egg een levenslange garantie op de keramische onderdelen.

Karakteristieke vormgeving

Met zijn robuuste en unieke ontwerp is de Big Green Egg een echte blikvanger in de tuin. Niet alleen is het een geweldige aanwinst voor de kookliefhebber, maar het is inmiddels ook een bekende verschijning.

Haal alles uit jouw Big Green Egg

Accessoires zijn echt onmisbaar! Ze maken het koken op de Big Green Egg veelzijdiger en leuker. Met een hitteschild (ConvEGGtor) onder je rooster creëer je bijvoorbeeld een barrière tussen de gloeiende houtskool en je gerechten, waardoor indirect koken mogelijk wordt. Dit is de ideale opstelling voor het bakken van knapperig brood of een lekkere taart, of voor een langzame bereiding. Door een pizzasteen op je rooster te leggen, verandert de barbecue in een steenoven en krijg je een perfect krokante pizzabodem.

Een goede, volledig hittebestendige pan zoals een Dutch oven is onmisbaar als je wilt koken of stoven. Om te roken heb je rooksnippers of rookchunks nodig. En voor de echte liefhebber is het gietijzeren rooster de ideale tool om schitterende grillstrepen te maken. Er zijn nog veel meer accessoires beschikbaar waarmee het koken op de Big Green Egg nog veelzijdiger wordt!

KLIK HIER VOOR DE MEEST GESTELDE PRODUCTVRAGEN!

[grw id=38144]