Home / Recept / Stoofperen

Stoofperen

Bijgerecht Fruit

Ben je op zoek naar een feestelijk bijgerecht bij bijvoorbeeld hertenrack? Wat dacht je van oma’s stoofpeertjes, die urenlang op een laag pitje hebben staan pruttelen? Maar jij maakt ze natuurlijk op je Big Green Egg! De lichte rooksmaak van de houtskool in je favoriete kamado geeft de smaken een extra boost. The Sweetest Stewed Pears!

6-8 personen
140 °C
20 min. voorbereidingstijd
120 min. bereidingstijd
Stoofperen

Stoofpeertjes

  • 20 kleine Gieser Wildeman stoofpeertjes
  • 1 limoen
  • 1 citroen
  • 2 cm gemberwortel
  • 3 stengels citroengras
  • 750 ml rode wijn
  • 300 ml crème de cassis
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 stokje zoethout
  • 100 g kristalsuiker
  • 8 steranijs
  • 15 groene kardemompeulen
  • 8 tonkabonen
  • 2 el aardappelzetmeel

Voorbereiding

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm deze met de convEGGtor en het RVS rooster tot een temperatuur van 140 °C. Schil ondertussen de stoofpeertjes van het steeltje naar het kroontje.
  • Snijd de limoen en citroen in kwarten. Snijd de gemberwortel in plakjes en kneus het citroengras.

Bereiding

  • Voeg alle ingrediënten, behalve de peertjes en het aardappelzetmeel, toe aan de Green Dutch Oven. Plaats de pan op het rooster, sluit de deksel van de EGG en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de stoofpeertjes voorzichtig in het kokende vocht zakken en stoom ze ongeveer 1½ uur op een laag vuur. Haal de peertjes uit het kookvocht en zeef dit. Giet het zeefvocht terug in de Dutch Oven en zet de pan weer op het rooster.
  • Maak een papje van het aardappelzetmeel met een scheutje water en meng dit door het kookvocht om het licht te binden. Laat de peertjes opnieuw in het kookvocht zakken en stoom ze nog ongeveer 15 minuten.
  • Serveer de stoofpeertjes lauwwarm of op kamertemperatuur.

 

Gebruikte Big green egg accessoires

4.2
Gebaseerd op 130 beoordelingen
powered by Google