Rolletjes
- 600 g gesplitste sukade
- 4 tl yakiniku saus (toko)
- Zonnebloemolie, om in te vetten
- 2 el teriyakisaus
Vulling
- ½ winterpeen
- ½ prei
- 50 g taugé
- 16 korianderblaadjes
- 4 tl yakiniku saus (toko)
- Shichimi togarashi (7 spices), naar smaak
Garnering
- 1 lente-uitje
- ¼ rode Spaanse chilipeper
- 1½ el gebakken uitjes
- 1 tl sesamzaad
Voorbereiding
- Snijd de gesplitste sukade in acht lange plakjes van ongeveer 5 millimeter dik. Plaats je mes diagonaal op de sukade en snijd schuin af om wat grotere plakjes te krijgen. Leg een plakje op je snijplank en sla het plat met een vleeshamer. Herhaal dit met de overige plakjes. Bestrijk elk plakje met een halve theelepel yakiniku saus met behulp van de bolle kant van een lepel.
- Voor de vulling, schil de winterpeen en snijd deze samen met de prei in dunne reepjes. Verdeel de reepjes winterpeen, prei, taugé en korianderblaadjes over de plakjes sukade. Besprenkel de vulling van elk rolletje met een halve theelepel yakiniku saus en bestrooi met shichimi togarashi naar smaak. Rol het vlees om de vulling en steek het vast met een cocktailprikker. Dek de rolletjes af en bewaar ze tot bereiding in de koelkast.
Bereiding
- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de Stainless Steel Grid, waarop de Cast Iron Plancha met de gladde kant naar boven is geplaatst, tot een temperatuur van 230 °C.
- Ondertussen, snijd het lente-uitje in dunne ringetjes voor de garnering. Verwijder het steeltje van de chilipeper, haal de zaadjes eruit en snijd de peper in dunne ringetjes.
- Vet de Cast Iron Plancha in met zonnebloemolie, leg de oosterse beefrolletjes erop en bestrijk ze met teriyakisaus. Sluit de deksel van de EGG en bak de rolletjes gedurende 2-3 minuten. Draai de rolletjes om, bestrijk ook de andere kant met teriyakisaus en bak nogmaals 2-3 minuten.
- Plaats de oosterse beefrolletjes op een mooie schaal en strooi er lente-ui, chilipeper, gebakken uitjes en sesamzaad over voor de garnering.