Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en breng deze met de Cast Iron Grid, naar 220 °C.
Pluk intussen voor het kruidenmengsel de blaadjes van het maggikruid en de majoraan en hak ze fijn.
Pel de knoflook, hak de teentjes fijn en meng met de kruiden.
Snijd een grote plak van de procureur door het vlees op ongeveer 3 centimeter in te snijden.
Rol het vlees over het werkblad en blijf snijden tot een rechthoekige plak van ongeveer 3 centimeter dik.
Bestrooi de procureur met zeezout naar smaak en met het kruidenmengsel.
Rol het vlees vanaf de korte kant op en bind de rollade op met slagerstouw.
Bereiding
Leg de rollade op het rooster en sluit de deksel van de Big Green Egg.
Gril de rollade ongeveer 50 minuten.
Rol de varkensrollade voor een mooie gelijkmatige krokante buitenkant, en om te voorkomen dat deze verbrandt, ongeveer elke 5 minuten een stukje verder.
De rollade is klaar als deze een kerntemperatuur van 58 °C heeft bereikt;
De kerntemperatuur kun je aan het einde van de bereiding af en toe meten met de Instant Read Digital Thermometer.
Haal de rollade uit de Big Green Egg en laat deze ongeveer 15 minuten, losjes afgedekt met aluminiumfolie, rusten.