Skip to content
Ingrediënten tonijnsteaks
- 4 tonijnsteaks van 2 cm dik
- 2 el olijfolie
- fleur de sel
Ingrediënten voor de salsa
- 2 teentjes knoflook
- 4 tomaten
- 20 groene olijven zonder pit
- 1 onbespoten citroen
- 8 takjes platte peterselie
- 2 el olijfolie
- 4 el kappertjes
- 4 el rozijnen
- 250 ml witte wijn
Voorbereiding
- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de conveggtor en de Cast Iron Grid, tot 200 °C.
- Pel intussen voor de salsa de knoflook en hak de teentjes fijn.
- Kruis de onderkant van de tomaten met een mesje in.
- Dompel ze 10 tot 15 seconden in kokend water en laat ze schrikken in koud water.
- Verwijder het velletje en snijd de tomaten in blokjes.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Rasp de citroenschil fijn.
- Snijd de overgebleven citroen in partjes of plakjes om later bij de steak te serveren.
- Pluk de blaadjes van de peterselie en hak ze fijn.
Bereiding
- Plaats de gietijzeren skillet op het gietijzeren rooster en verwarm hierin de olijfolie.
- Voeg de knoflook toe en fruit deze aan.
- Voeg de tomaatblokjes, de olijvenplakjes, de fijngeraspte citroenschil, de peterselie, de kappertjes en rozijnen aan de knoflook toe .
- Schenk de witte wijn erbij.
- Voeg zwarte peper en zout naar smaak toe en laat de salsa ca. 8 minuten garen. Sluit na elke handeling de deksel van de Big Green Egg.
- Haal de salsa uit deBig Green Egg.
- Verwijder het rooster en de conveggtor en leg het rooster terug.
- Breng nu de temperatuur van de Big Green Egg naar 250 °C.
- Wrijf intussen de tonijnsteaks in met de olijfolie.
- Leg de tonijnsteaks op het rooster en gril ze ca. 30 seconden.
- Draai de steaks een kwartslag voor een mooie grillruit en gril nogmaals 30 seconden.
- Keer de steaks en gril nogmaals 2 x 30 seconden. De buitenkant van de steak is dan mooi gegrild en de binnenkant heerlijk rosé.
- Bestrooi de steaks met zwarte peper en fleur de sel.
- Serveer de steaks met de Siciliaanse salsa van de Big Green Egg en de plakjes of partjes van de citroen.
Gebruikte Big green egg accessoires