Ingrediënten
- 4 verse maïskolven
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels crème fraiche
- 3/4 kop geraspte parmezaanse kaas
- 1 thee lepel chilipoeder
- 1 thee lepel Salsa kruiden (optioneel)
- Snufje peper & zout
- 1/4 kop verse koriander, fijngehakt
- 1 limoen, in partjes gesneden
- Olijfolie
Voorbereiding
- Leg het gietijzeren rooster, de maïskolf prikkers, de kwast en de Quick Mist sprayer alvast klaar.
- Plaats het gietijzeren rooster in de Big Green Egg.
- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm deze tot een temperatuur van 200 °C.
- Meng ondertussen de Griekse yoghurt en crème fraiche in een kleine kom.
- Voeg hier de chilipoeder, salsakruiden en peper & zout aan toe.
- Spray iedere maïskolf in met olijfolie.
Bereiding
- Grill de maïskolven ongeveer 10 minuten op direct vuur. Draai ze hierbij regelmatig om.
- De maïskolf mag wat bruin worden maar niet ‘zwart’ aanbranden.
- Neem de maïskolf van het rooster en bevestig de maïskolf prikkers.
- Smeer ze vervolgens in met het Griekse yoghurt- kruidenmengsel.
- Bestrooi ze daarna met kaas en koriander.
- Knijp de partjes limoen uit over de maïskolven.
- Serveer de maïskolven op een schaaltje.