Skip to contentIngrediënten voor de garnalen
- 1 kg gepelde, rauwe grote garnalen
- 4 teentjes knoflook
- 4 el zonnebloemolie
Ingrediënten voor de saus
- 1 onbespoten limoen
- 8 el crème fraîche
- 2 avocado’s
- 16 cherrytomaatjes
- 15 g rucola
Voorbereiding
- Doe de garnalen in een kom.
- Pel de knoflook en hak de teentjes fijn.
- Meng met de zonnebloemolie en roer door de garnalen.
- Laat minstens 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Rasp intussen de limoenschil fijn.
- Pers het sap uit en meng met de fijn geraspte schil
- Voeg peper en zout naar smaak toe en meng door de crème fraîche.
- Bewaar ook in de koelkast.
Bereiding
- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de Cast Iron Grid tot 230 °C.
- Halveer intussen de avocado’s en verwijder de pit.
- Laat de schil eraan zitten en snijd elke helft in 5 partjes.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Gril de garnalen circa 4 minuten zonder ze te keren.
- Gril de avocado partjes 2 minuten aan beide kanten
- Voeg de cherrytomaatjes toe gril deze 2 minuten op het vel.
- Houd 36 stuks van de garnalen apart.
- Meng ongeveer de helft van de limoencrème door de avocado, tomaatjes en de gegrilde garnalen en verdeel over de glazen.
- Verdeel de apart gehouden garnalen over de glazen en schep er de resterende limoencrème op.
- Garneer de garnalencocktails met de rucola.
Gebruikte Big green egg accessoires