Home / Recept / Clafoutis met frambozen

Clafoutis met frambozen

Nagerecht Patisserie - Brood

Zin in een eenvoudig maar heerlijk dessert van de Big Green Egg? Probeer dan deze clafoutis! Deze Franse klassieker krijgt op de kamado een extra volle smaak en is bovendien makkelijk te maken. In plaats van de traditionele kersen gebruiken we in dit recept frisse, sappige frambozen. Valt hij goed in de smaak? Varieer dan gerust eens met ander fruit, zoals kersen, perziken, appels, pruimen of bessen.

8-12 personen
180 °C
75 min. voorbereidingstijd
80 min. bereidingstijd
Clafoutis met frambozen

Bodem

  • 150 g bloem, plus extra om te bestuiven
  • ½ citroen
  • 100 g boter op kamertemperatuur, plus extra om in te vetten
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 25 g ei
  • 1 g fijn zout

Vulling

  • 75 g bloem
  • 75 g kristalsuiker
  • 240 g volle melk
  • 150 g ei
  • 300 g frambozen

Serveren

  • poedersuiker, om te bestuiven

Voorbereiding

  • Zeef voor de bodem de bloem twee keer. Rasp de schil van de halve citroen fijn (het sap gebruik je in dit recept niet). Kneed de boter met de basterdsuiker door elkaar. Meng de citroenrasp, het ei en het zout erdoor en kneed de bloem erdoor zodat er een soepel deeg ontstaat.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en leg het ca. 1 uur in de koelkast.

Bereiding

  • Steek de houtskool in je Big Green Egg aan en verwarm de kamado met het hitteschild en het roestvrijstalen rooster tot 180 °C.

  • Vet ondertussen de skillet (Ø27 cm) in met een beetje boter en bestuif hem met bloem. Tik het teveel aan bloem eruit. Rol daarna het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot het bijna groot genoeg is om de bodem van de skillet te bedekken. Leg het deeg in de pan en druk het met je vingers goed aan, zodat zowel de bodem als de rand mooi bedekt zijn.

  • Voor de vulling zeef je de bloem twee keer. Klop de eieren los in een kom en voeg de kristalsuiker toe. Roer vervolgens geleidelijk de melk erdoor en voeg daarna de bloem toe tot je een glad beslag hebt.

  • Giet het beslag in de skillet en verdeel de frambozen erover. Zet de skillet op het rooster van de Big Green Egg, sluit de deksel en bak de clafoutis in ongeveer 45 minuten, tot hij gaar en goudbruin is.

  • Haal de clafoutis uit de EGG en laat hem afkoelen tot lauwwarm. Bestuif met wat poedersuiker en snijd in mooie punten om te serveren.

Gebruikte Big green egg accessoires

4.2
Gebaseerd op 130 beoordelingen
powered by Google