Skip to contentIngrediënten
- 4 Wangyu rib-eye steaks à 175 gram
Ingrediënten stroganoff saus
- zonnebloemolie
- olijfolie
- 1 bosje waterkers
- 1 el gehakte truffel
Ingrediënten stroganoff saus
- 150 ml glace de viande
- 150 g bladspinazie
- 150 g vastkokende aardappelen
- 150 g gemengde paddestoelen
Voorbereiding
- Verwarm de Big Green Egg met de Cast Iron Grid tot een temperatuur van 200 °C.
- Verwarm de olie in een frituurpan tot 140 °C.
- Snijd intussen de aardappels in plakjes.
- Leg de Wagyu steak op plastic folie en laat op kamertemperatuur komen.
- Smeer de steaks in met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.
- Gril ze 1,5 minuut, draai een kwartslag voor een mooie grillruit en gril nogmaals 1,5 minuut.
- Keer de ribeyes en gril ook deze kant twee keer 1,5 minuut.
- Sluit na elke handeling de deksel van de Big Green Egg.
- Haal het vlees uit de Big Green Egg en laat onder aluminiumfolie rusten bij een temperatuur van 50 tot 60°C .
- Frituur intussen de aardappelplakjes in ongeveer 5 minuten.
- Laat de aardappel plakjes uitlekken op keukenpapier.
- Neem de Big Green Egg Skillet en bak de paddenstoelen in een beetje zonnebloemolie goudbruin en voeg pas op het laatst de spinazie toe.
- Verwarm de glace de viande in de gietijzeren sauspan en voeg als deze warm is de gehakte truffel toe.
- Laat de saus hierna niet meer koken.
Bereiding
- Snijd de steaks schuin in een paar stukken en verwarm ze daarna nog even kort in de Big Green Egg.
- Verdeel de gebakken groenten over voorverwarmde borden.
- Leg het vlees op de groenten en giet over elke biefstuk een beetje saus.
- Serveer de gefrituurde aardappelen naast de groenten.
- Garneer het gerecht met waterkers.
Gebruikte Big green egg accessoires