Vietnamese Chicken Wings
Gevogelte
Hoofdgerecht
Deze kippenvleugels van de Big Green Egg krijgen hun volle smaak door de marinade met citroengras, chili en verse kruiden. Eerst langzaam gegaard en daarna kort gegrild voor een knapperige buitenkant en sappig vlees van binnen. Een perfecte combinatie van kruidig, fris en licht pittig – ideaal als borrelhapje of als onderdeel van een zomerse barbecue.

Ingrediënten voor het Vlees
- 1 kg kippenvleugeltjes
- Olie voor het grillen
Ingrediënten Marinade
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- ¼ kopje limoensap ( 2-3 limoenen )
- ¼ kopje vissaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 2 stengels citroengras
Ingrediënten voor de garnering
- 1 chilipepertje, fijngehakt
- Koriander blaadjes
Voorbereiding
- Plet het citroengras op een snijplank met behulp van de zijkant van een mes of een stamper.
- Combineer het citroengras met de marinade en meng goed door elkaar.
- Doe de marinade met de kippenvleugels in een hersluitbare plastic zak.
- Verwijder zoveel mogelijk lucht uit de zak en maak de zak dicht.
- Marineer tenminste enkele uren, bij voorkeur gedurende de nacht.
Bereiding
- Leg de convEGGtor, het gietijzeren rooster en een oliespuit alvast klaar voor gebruik.
- Haal de gemarineerde kippenvleugels uit de plastic zak en doe ze in een grote kom.
- Plaats de convEGGtor en het RVS rooster in de Big Green Egg en verwarm deze tot 150 °C.
- Gaar de kippenvleugels langzaam.
- Als de vleugels nagenoeg klaar zijn deze uit de Big Green Egg pakken en terug leggen in de kom met de overgebleven marinade.
- Schep ze even om en maak de Big Green Egg gereed voor direct grillen met behulp van het gietijzeren rooster.
- Verwarm de Green Egg nu tot 220 °C.
- Leg de kippenvleugels weer terug op het rooster en schroei ze snel dicht totdat ze gaar zijn (ongeveer 5 minuten).
- Draai ze regelmatig zodat de marinade niet verbrand.
- Serveer de kippenvleugels op een schaal eventueel gegarneerd met de fijngesneden chilipeper en de koriander.