Skip to contentIngrediënten
- 4 T-bone steaks van ca. 750 g (ruim 2,5 cm dik)
- zout
Voorbereiding
- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de Cast Iron Grid, tot 250 ˚C.
- Haal de steak(s) uit de koelkast en laat ze acclimatiseren bij kamertemperatuur.
Bereiding
- Bestrooi de T-bone steak(s) met zout en leg ze op het rooster.
- Sluit de deksel van de Big Green Egg en gril het vlees ca. 2 minuten.
- Draai de steak(s) een kwartslag en gril nogmaals 2 minuten zodat je een mooie grill ruit krijgt.
- Keer de steak(s) en herhaal de handeling zodat het vlees aan beide kanten een mooie grill ruit krijgt.
- Sluit na elke handeling de deksel van de Big Green Egg.
- De steak(s) grillen tot deze een kerntemperatuur van ongeveer 52 ˚C (medium-rare) hebben.
- Laat de steak(s) een paar minuten rusten.
- Bestrooi de steaks met peper en eventueel extra zout naar smaak.
- Serveer de steaks in geheel of snijd het vlees in mooie plakjes.
Gebruikte Big green egg accessoires