T-bone steak
Hoofdgerecht
Vlees
Een goed stuk vlees heeft niet veel nodig — en dat bewijst deze T-bone steak van de Big Green Egg als geen ander. Met zijn indrukwekkende formaat en volle smaak is dit hét gerecht voor de echte vleesliefhebber. Op hoge temperatuur gegrild krijgt de steak die onweerstaanbare, gekaramelliseerde korst, terwijl het binnenste mals en sappig blijft. Een paar minuten geduld, wat zeezout en een gloeiendhete grill: meer heb je eigenlijk niet nodig voor een perfect stukje steak dat rechtstreeks van het vuur komt.

Ingrediënten
- 4 T-bone steaks van ca. 750 g (ruim 2,5 cm dik)
- zout
Voorbereiding
- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de Cast Iron Grid, tot 250 ˚C.
- Haal de steak(s) uit de koelkast en laat ze acclimatiseren bij kamertemperatuur.
Bereiding
- Bestrooi de T-bone steak(s) met zout en leg ze op het rooster.
- Sluit de deksel van de Big Green Egg en gril het vlees ca. 2 minuten.
- Draai de steak(s) een kwartslag en gril nogmaals 2 minuten zodat je een mooie grill ruit krijgt.
- Keer de steak(s) en herhaal de handeling zodat het vlees aan beide kanten een mooie grill ruit krijgt.
- Sluit na elke handeling de deksel van de Big Green Egg.
- De steak(s) grillen tot deze een kerntemperatuur van ongeveer 52 ˚C (medium-rare) hebben.
- Laat de steak(s) een paar minuten rusten.
- Bestrooi de steaks met peper en eventueel extra zout naar smaak.
- Serveer de steaks in geheel of snijd het vlees in mooie plakjes.