Ingrediënten shaslicks
- 8 chipolataworstjes
- 8 plakjes spek
- ½ groene courgette
- ½ gele paprika
- ½ rode paprika
- 1 ui
Ingrediënten currysaus
- 4 tomaten
- 1 ui
- 1 groene chilipeper
- 1 tl mosterdzaad
- 2 el olijfolie
- 1 tl geraspte verse gemberwortel
- 1 tl gele currypasta
- 1 tl anijszaad
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl gemalen kurkuma
- 200 ml kokosmelk
- 200 ml kippenbouillon
Voorbereiding
- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de convEGGtor en het rooster, tot 220 °C.
- Halveer intussen voor de shaslicks de chipolataworstjes en de plakjes spek.
- Wikkel om elk gehalveerd worstje een half plakje spek.
- Snijd de courgette in plakken van ca. 3 cm dik en verwijder het zaad.
- Pel de ui.
- Verwijder de steeltjes en de zaadlijsten van de paprika’s.
- Snijd deze groenten in stukjes van ca. 3 cm.
- Rijg de worstjes en de groenten om en om aan 8 spiesjes en leg ze in de koelkast.
- Breng voor de saus een pan met water aan de kook en zet een kom met koud water klaar.
- Kruis de tomaten in, dompel ze ca. 10 seconden in het kokende water en koel terug in het koude water.
- Verwijder nu het velletje en halveer de tomaten.
- Schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Pel en snipper de ui.
- Verwijder het steeltje van de chilipeper, halveer deze en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Bereiding
- Verwarm voor de currysaus de Green Dutch Oven (rond) op het rooster.
- Voeg het mosterdzaad aan de pan toe en leg de deksel erop.
- Het mosterdzaad zal gaan poppen (een beetje zoals popcorn) en dit is echt noodzakelijk.
- Sluit de deksel van de Big Green Egg en wacht tot het mosterdzaad heet is, dit duurt maar een tiental seconden.
- Meng de olijfolie, de ui, de chilipeper, de gemberwortel, de currypasta, het anijszaad, de chilipoeder en de kurkuma door het mosterdzaad en bak tot de uien glazig zijn.
- Roer af en toe en sluit na elke handeling de deksel van de Big Green Egg.
- Blus af met de kokosmelk en de kippenbouillon en meng de tomaatblokjes erdoor.
- Laat de saus nu 10-15 minuten inkoken; roer weer af en toe en sluit na elke handeling de deksel van de Big Green Egg.
- Haal de Dutch oven met de saus uit de Big Green Egg en breng op smaak met zout.
- Laat de saus afkoelen of leg de deksel op de pan om deze warm te houden. Je kunt de saus namelijk zowel warm als koud bij de shaslick serveren.
- Verwijder het rooster en de convEGGtor, plaats de Cast Iron Satay Grill en breng de Big Green Egg naar een temperatuur van 180-200 °C; verwarm de Cast Iron Satay Grill 15 minuten voor.
- Bestrijk de shaslicks en de Cast Iron Satay Grill met de olijfolie.
- Leg de spiesjes op de grill en gril ze ca. 8 minuten.
- Draai ze na ongeveer 4 minuten om. Sluit na elke handeling de deksel van de Big Green Egg.
- Haal de shaslicks uit de Big Green Egg en serveer deze met de currysaus erbij.
Gebruikte Big green egg accessoires
Voeg toe aan verlanglijst

Voeg toe aan winkelwagen

Big Green Egg Plate Setter Large (Conveggtor)
€ 135,00