Salade van gepofte bieten met feta
Bijgerecht
Salade
Vegetarisch
Ook voor een lekkere vegetarische salade kan je de Big Green Egg gebruiken. In dit recept voor een salade van gepofte bieten gebruiken we de EGG bijvoorbeeld om de bieten tussen het gloeiende houtskool te poffen. Een makkelijke manier om je salade extra smaakvol te maken!

Ingrediënten
- 3 grote rode bieten
- 100 g fetakaas
- 1 bosje platte peterselie
- 3 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl citroenrasp
- Steek de Big Green Egg aan en wacht tot de houtskool gloeit. Leg de bieten voorzichtig tussen de gloeiende kolen en pof ze circa 40 minuten. Keer de bieten tijdens de bereidingstijd af en toe met de grill tang om zodat ze mooi gelijkmatig garen.
- Neem de bieten uit de EGG en laat ze iets afkoelen. Snijd intussen de feta in blokjes en de peterselie fijn. Verwijder de zwartgeblakerde schil van de bietjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Doe de gesneden bietjes in een schaal, besprenkel met de olijfolie en azijn en schep vervolgens de feta en peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi voor serveren met de citroenrasp.