Ingrediënten ribeye
- 2 ribeyes van 400 g
Ingrediënten aardappelen
- 2 witte uien
- 1 rode ui
- 2 bollen knoflook
- 400 g spekblokjes
- 500 g vastkokende
- aardappelen
- 8 takjes tijm
Voorbereiding
- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de Cast Iron Grid en daarop de Cast Iron Skillet, tot 180 °C.
- Pel intussen de uien en de knoflook.
- Snijd de uien in halve ringen.
- Hak de bolletjes knoflook fijn.
- Was de aardappelen, halveer ze en snijd de aardappelhelften in plakken van ongeveer 5 millimeter dik.
Bereiding
- Voeg de spekblokjes aan de skillet toe en bak ze enkele minuten.
- Doe de aardappelplakjes erdoor en bak deze ca. 10 minuten mee.
- Schep de aardappelplakjes af en toe om en sluit na elke handeling de deksel van de Big Green Egg.
- Voeg de halve uiringen, de knoflook en de takjes tijm aan de skillet toe en roer goed door elkaar.
- Verhoog nu de temperatuur van de Big Green Egg naar 220 °C; dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Voor het grillen van de ribeyes leg deze naast de skillet op het rooster.
- Gril de ribeyes ca. 2 minuten. Draai ze een kwartslag en gril nogmaals 2 minuten voor een mooie grillruit.
- Blijf de aardappels af en toe omscheppen.
- Keer de ribeyes om, gril ook deze kant ca. 2 minuten, draai ze weer een kwartslag en gril nogmaals 2 minuten.
- De ribeyes hebben dan een kerntemperatuur van ongeveer 51-53 °C (medium-rare).
- Haal de ribeyes uit de Big Green Egg en laat ze losjes afgedekt onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.
- De aardappelen kun je intussen nog even laten bakken.
- Snijd de ribeyes in mooie plakjes.
- Haal de skillet met de gebakken aardappelen uit de Big Green Egg.
- Bestrooi de ribeyes en de gebakken aardappelen met peper en zeezout naar smaak.