Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met het RVS Rooster tot 180 °C.
Snijd intussen de prei in ringen en de bleekselderij in plakjes.
Schil de knolselderij en snijd in blokjes,
pel en snipper de sjalot en de knoflook.
Doe de fijngesneden ingrediënten, de takjes tijm, 1 liter water en het zout in de Cast Iron Dutch Oven , leg de deksel op de pan en zet op het rooster.
Leg de pompoenen naast de Dutch Oven. Sluit de deksel en rooster de pompoenen circa 30 minuten terwijl de groenten in de Dutch Oven tegelijkertijd worden gekookt.
Het is niet nodig de pompoenen te keren.
Controleer na 30 minuten of de pompoenen en de groenten in de Dutch Oven zacht zijn. Laat indien nodig langer garen.
Bereiding
Neem de pompoenen uit de Big Green Egg en laat ze iets afkoelen zodat ze hanteerbaar zijn.
Neem de Dutch Oven uit de Big Green Egg en verwijder de tijm.
Pel de schil van de pompoenen, halveer ze en schep het zaad eruit.
Snijd het vruchtvlees in grove stukken en voeg aan de Dutch Oven toe.
Pureer de soep met een staafmixer en schenk door een zeef.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Snijd de feta in blokjes en verdeel over 8 glazen.
Schenk de soep in de glazen en garneer met de tuinkers.