Op cederhout gerookte makreel
Hoofdgerecht
Vis
Voorgerecht
Met deze gerookte makreel van de Cederhouten plank zet je in een paar minuten een eenvoudig, maar smaakvol gerecht op tafel. De cederplank geeft de vis een subtiel rokerig aroma, terwijl de makreel lekker sappig blijft. Een beetje peper, zeezout, citroen en olijfolie – meer heeft dit gerecht niet nodig. Perfect als lichte maaltijd of als smaakvol voorgerecht van de grill.

Ingrediënten voor de makreel
- 1 grote, verse makreel
- zeezout
Ingrediënten voor de garnering
- citroensap
- olijfolie
Voorbereiding
- Week de Ceder Grilling Plank minstens 60 minuten in koud water.
- Verwarm de Big Green Egg met de Cast Iron Grid of het Stainless Steel Grid tot een temperatuur van 180 °C.
- Fileer intussen de makreel en halveer beide makreelfilets in de lengte.
- Leg de makreelfilets op de huid op de geweekte Ceder Grilling Plank.
- Bestrooi met peper en zeezout en leg de plank op het rooster van de Big Green Egg.
- Sluit de deksel en gaar de makreel circa 12 minuten.
- Neem de plank uit de Big Green Egg en besprenkel de gerookte makreel met wat citroensap en olijfolie.
Bereiding
- Leg de makreelfilets op de huid op de geweekte Ceder Grilling Plank.
- Bestrooi met peper en zeezout en leg de plank op het rooster van de Big Green Egg.
- Sluit de deksel en gaar de makreel circa 12 minuten.
- Neem de plank uit de Big Green Egg en besprenkel de gerookte makreel met wat citroensap en olijfolie.