Home / Recept / Met mango gevulde hamburger

Met mango gevulde hamburger

Hoofdgerecht Vlees
4 personen
220 ℃
40 min voorbereidingstijd
30 min bereidingstijd
Met mango gevulde hamburger

Ingrediënten voor de hamburger

  • 600 g rundergehakt
  • 1 ei
  • ½ el zwarte peper
  • 1 tl fijn zeezout
  • olijfolie
  • 1 tomaat
  • 2 augurken
  • ½ rode ui
  • 4 hamburgerbroodjes
  • gemengde sla
  • 4 plakjes cheddar
  • mayonaise
    ketchup of barbecuesaus

Ingrediënten voor de vulling

  • 1 rijpe mango
  • ½ rode peper
  • 2 el lichte basterdsuiker

Bereiding

  • Schil voor de vulling de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het in kleine blokjes.
  • Snijd de rode peper in dunne ringetjes.
  • Verwarm deze, samen met de basterdsuiker en een scheutje water in een pannetje op het fornuis. Laat circa 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Zet het vuur uit en laat de vulling afkoelen.
  • Kneed het gehakt met het ei, de zwarte peper en het zeezout door elkaar.
  • Verdeel het gehaktmengsel in 3 gelijke porties.
  • Vet de Hamburgerpers in met wat olijfolie.
  • Bekleed de bodem en de zijkanten van de burgerpers met ongeveer 2/3e van een portie gehakt.
  • Schep er een flinke eetlepel van de vulling in.
  • Vorm een in de pers passende schijf van de rest van het portie gehakt.
  • Bedek hier de vulling mee en druk aan met de deksel van de burgerpers. Maak op dezelfde manier nog 3 hamburgers en leg ze afgedekt in de koelkast.
  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm het gietijzeren rooster tot 220 °C.
  • Snijd intussen de tomaat en de augurken in dunne plakjes.
  • Pel de ui en snijd in dunne ringen.
  • Bestrijk de hamburgers licht met olijfolie. Leg ze op het rooster, sluit de deksel van de Big Green Egg en gril de burgers 3-4 minuten per kant.
  • Snijd intussen de hamburgerbroodjes doormidden.
  • Leg de gehalveerde broodjes op het snijvlak naast de burgers en gril ze ongeveer 30 seconden.
  • Haal de burgers en de broodjes uit de Big Green Egg.
  • Beleg de onderste helften van de broodjes met wat gemengde sla, de plakjes tomaat, augurk en de uiringen. Schep er mayonaise naar smaak op.
  • Beleg met een burger en een plakje cheddar en schep hier ketchup of je favoriete barbecuesaus op.
  • Dek tenslotte af met de bovenste helft van de broodjes.

Gebruikte Big green egg accessoires