Home / Recept / Gevulde courgettes

Gevulde courgettes

Hoofdgerecht Vegetarisch
4 personen
200 ℃
20 min voorbereidingstijd
20 min bereidingstijd
Gevulde courgettes

Ingrediënten

  • 2 grote courgettes
  • 50 g kastanjechampignons
  • 100 g spinazie
  • 2 banaansjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 takjes tijm
  • 100 g feta
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 el pijnboompitten

Voorbereiding

  • Plaats de convEGGtor en het gietijzeren rooster in de Big Green Egg.
  • Zet de Dutch Oven alvast klaar voor later tijdens de bereiding.
  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm deze tot 200 °C.
  • Snijd voor de vulling de spinazie fijn en snijd de kastanjechampignons in blokjes.
  • Pel de banaansjalotten en de knoflook en snijd ze fijn.
  • Pluk de blaadjes van de tijm tak en hak ze fijn.
  • Snijd de feta in blokjes van ongeveer 1 centimeter.

Bereiding

  • Verwarm de zonnebloemolie in de Dutch Oven op het rooster van de EGG.
  • Voeg de kastanjechampignons toe en bak deze in enkele minuten goudbruin.
  • Schep de fijngesneden spinazie, sjalot, knoflook en pijnboompitten erdoor.
  • Bak dit mengsel tot de spinazie is geslonken en breng alles op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tijm toe en schep het mengsel om.
  • Halveer de courgettes in de lengte en schep de zaadlijsten er met een lepel uit.
  • Bestrooi het vruchtvlees met peper en zout.
  • Leg de courgette helften op het snijvlak op het rooster en sluit de deksel van de EGG.
  • Gril de courgettes 3 minuten, draai ze een kwartslag voor een mooie grillruit en gril ze nogmaals 3 minuten.
  • Neem de courgette helften uit de EGG.
  • Schep de vulling in de holtes ervan en bestrooi met de blokjes feta.
  • Leg de courgettes op de schil op het rooster, sluit de deksel van de EGG en laat ze ongeveer 10 minuten garen tot de courgettes en de vulling zacht zijn.