Ingrediënten procureur
- 1 ½ kg procureur (Livar of een ander biologisch scharrelvarken)
Ingrediënten voor de rollade
- 3 el grove mosterd
- 10 zachte, gedroogde abrikozen
- 1 bosje verse salie
- 1 klein bosje citroentijm
Voorbereiding
- Snijd het vlees met een vlijmscherp mes op de volgende wijze in:
- Leg de procureur in de lengte op een snijplank.
- Snijd 1½ centimeter van de onderkant horizontaal en van links naar rechts of vice versa in (alsof je er een plak van deze dikte wil afsnijden) tot circa 2 centimeter voor het einde.
- Klap het vlees open en snijd in het dikke gedeelte verder.
- Blijf een dikte van 1½ centimeter aanhouden. Herhaal dit tot er een grote plak vlees is ontstaan van 1½ centimeter dik.
- Bestrooi het vlees met peper en zout en bestrijk de bovenzijde van het vlees met de mosterd.
- Snijd de abrikozen en blaadjes van de salie in kleine reepjes en verdeel ze over het vlees.
- Rol het vlees op en bind op met slagerstouw.
- Steek tussen het vlees en het touw wat takjes citroentijm.
Bereiding
- Verwarm de Big Green Egg met het Gietijzeren Rooster tot een temperatuur van 150 °C.
- Leg de procureur rollade op het rooster en gril in circa 60 minuten gaar tot het een kerntemperatuur van 63°C heeft.
- Draai het vlees tijdens het grillen om de 10 minuten een slag.
- Neem de procureur rollade van de Big Green Egg en laat 30 minuten onder aluminiumfolie rusten zodat het varkensvlees nog even door gaart.
- Snijd de rollade in plakken van ongeveer 1 centimeter dik.
- Deze procureur rollade is erg lekker met gepofte zoete aardappel en gegrilde maïskolven.
Gebruikte Big green egg accessoires
Voeg toe aan verlanglijst

Voeg toe aan winkelwagen

Big Green Egg Instant Read Digital Thermometer
€ 185,00
Voeg toe aan verlanglijst

Voeg toe aan winkelwagen


Big Green Egg gietijzeren grillrooster Large
€ 101,50