Home / Recept / Gepofte Ananas

Gepofte Ananas

Fruit Nagerecht

Deze gepofte ananas van de Big Green Egg is het perfecte afsluiter van een barbecueavond. Terwijl de kolen langzaam uitdoven, krijgt de ananas in de folie alle tijd om zacht en vol van smaak te worden. De kruiden, vanille en rozemarijn geven het fruit een warme, kruidige geur. Serveer met een bol vanille-ijs en wat bitterkoekkruimels voor een eenvoudig, maar bijzonder dessert van de grill.

4 personen
100 ℃
15 min voorbereidingstijd
60 min bereidingstijd
Gepofte Ananas

Ingrediënten

  • 1 ananas
  • 8 kruidnagelen
  • vanille peul
  • 2 steranijsjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 kaneelstokje
  • bitterkoekjes
  • 4 bolletjes vanille ijs

Voorbereiding

  • Schil de ananas goed snijd over de lengte in 4 stukken.
  • Haal het hart eruit en vul de holte met 8 kruidnagelen, 1 kaneelstokje, over de lengte open gesneden vanillepeul, 2 steranijsjes, takje rozemarijn.
  • Pas de delen weer in elkaar en wikkel de ananas in aluminium folie.

Bereiding

  • Dit is het ideale nagerecht om te bereiden als je bijna klaar bent na een avondje barbecuen en de kolen grotendeels verbruikt zijn. Pof de ananas op de nahitte van je Big Green Egg ongeveer een uurtje op ongeveer 100 graden.
  • Combineer de ananas met een bolletje vanille ijs. Garneer vervolgens met wat bitterkoek kruimels

Gebruikte Big green egg accessoires

4.2
Gebaseerd op 130 beoordelingen
powered by Google