Home / Recept / Gegrilde lamsrack

Gegrilde lamsrack

Hoofdgerecht Vlees
4 personen
180 ℃
15 min voorbereidingstijd
25 min bereidingstijd
Gegrilde lamsrack

Ingrediënten

  • 2 lamsracks
  • ½ bosje rozemarijn
  • ½ bosje tijm
  • 6 teentjes knoflook
  • mosterd
  • zeezout

Voorbereiding

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de Cast Iron Grid tot 180 °C.
  • Snijd intussen het eventuele vlies van de lamsracks.
  • Schraap indien nodig met een mesje de ribben schoon (of laat dit door de slager doen).
  • Ris de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de tijm.
  • Hak de kruiden fijn.
  • Pel de knoflook.
  • Hak de teentjes fijn en meng met zeezout naar smaak door de kruiden.
  • Bedek het vlees met een laagje mosterd.
  • Strooi het kruidenmengsel op een snijplank en druk het vlees van de racks in het mengsel zodat er een mooi laagje op het vlees komt.

Bereiding

  • Leg de lamsracks op de vleeskant op het rooster, sluit de deksel van de Big Green Egg en gril het vlees circa 2 minuten.
  • Draai de lamsracks een kwartslag en gril opnieuw 2 minuten.
  • Keer nu de lamsracks om en steek de pen van de kernthermometer tot in de kern van het vlees.
  • Stel de thermometer in op 50 °C voor een medium-rood garing.
  • Laat de lamsracks ongeveer 14 tot 16 minuten garen tot de ingestelde kerntemperatuur is bereikt.
  • Haal de lamsracks uit de Big Green Egg.
  • Dek de lamsracks losjes af met aluminiumfolie en laat ongeveer 5 minuten rusten voordat je ze aansnijdt.