Home / Recept / Gegrilde hazenrug met gestoofde rode kool

Gegrilde hazenrug met gestoofde rode kool

Hoofdgerecht Vlees
4 personen
180 ℃
20 min voorbereidingstijd
40 min bereidingstijd
Gegrilde hazenrug met gestoofde rode kool

Ingrediënten

  • 2 hazenruggen, ontvliesd

Ingrediënten voor de groenten

  • 1 ui
  • 3 pastinaken
  • 3 Jonagold appels
  • 1 rode kool
  • 4 el olijfolie

Voorbereiding

  • Leg de Cast Iron Grid en Cast Iron Skillet alvast klaar.
  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en breng de temperatuur, met de Cast Iron Grid, naar 180 °C.
  • Pel en snipper intussen voor de groenten de ui.
  • Schil de pastinaken en snijd ze in blokjes.
  • Steek de klokhuizen uit de appels en snijd ze in blokjes.
  • Snijd de rode kool in reepjes.

Bereiding

  • Plaats de Cast Iron Skillet op het rooster en verwarm hierin de olijfolie.
  • Voeg de ui toe en fruit deze ca. 2 minuten aan.
  • Voeg dan de pastinaak- en appelblokjes toe en bak deze 1-2 minuten mee.
  • Meng de rode kool erdoor en bak ook deze ca. 2 minuten mee terwijl je de groenten af en toe omschept.
  • Sluit na elke handeling de deksel van de Big Green Egg.
  • Blus de groenten af met 4 deciliter water, roer door en breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
  • Schuif de skillet naar de achterkant van het rooster (of haal deze er even vanaf).
  • Leg de hazenruggen op het rooster en gril deze ca. 2 minuten. Keer de hazenruggen en gril nogmaals 2 minuten.
  • Leg de hazenruggen met de vleeskant omhoog op de groenten in de skillet.
  • Schuif deze weer naar het midden van het rooster (of zet deze weer op het rooster).
  • Steek de pen van de Digitale kernthermometer tot in de kern in een van de hazenruggen.
  • Stel de thermometer in op een kerntemperatuur van 52 °C en sluit de deksel van de Big Green Egg.
  • Laat de hazenruggen en de groenten garen tot de ingestelde temperatuur in ca. 20 minuten is bereikt.
  • Haal de skillet uit de Big Green Egg.
  • Fileer de hazenrug eenvoudig door het vlees met behulp van (de bolle kant van) een lepel van het bot halen.
  • Snijd het eventueel in mooie plakjes en bestrooi met zwarte peper en zeezout.
  • Serveer de hazenrug met de groenten.