Home / Recept / Gegrilde Bavette

Gegrilde Bavette

Hoofdgerecht Vlees

Bavette is een van onze favoriete stukjes rundvlees. Het zit boordevol smaak. De bavette wordt nog lekkerder door het op de Cast Iron Grid in je Big Green Egg te grillen. Natuurlijk krijgt het vlees dat subtiele smaakaccent waar de Big Green Egg zo bekend om staat. En het grillrooster zorgt voor een mooie grillruit, wat voor nog meer smaak zorgt. Kies er voor om de bavette in mooie dunne plakjes te snijden op de draad, zo serveer je een mals stukje vlees aan je gasten.

4 personen
200 °C
20 min voorbereidingstijd
30 min bereidingstijd
Gegrilde Bavette

Bavette

  • 800 g bavette
  • 1 tl gerookte paprikapoeder (zoet)
  • 1 tl kerriepoeder
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • 1 tl zeezout
  • ¼ tl versgemalen zwarte peper
  • 1 el milde olijfolie, plus extra om in te vetten

Voorbereiding

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de Cast Iron Grid tot een temperatuur van 200 °C. Snijd intussen eventuele vliesjes van de bavette en laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  • Bestrooi de bavette aan beide kanten met de specerijen, het zeezout en de peper. Besprenkel met de olijfolie en wrijf in het vlees.

Bereiding

  • Vet de Cast Iron Grid met behulp van een prop keukenpapier in met olijfolie. Leg de bavette op het rooster, sluit de deksel van de EGG en gril het vlees ca. 4 minuten.
  • Draai het vlees een kwartslag voor een mooie grillruit en gril nogmaals 4 minuten. Keer de bavette om en gril opnieuw 2 x 4 minuten totdat het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 52-55 °C; je kunt de kerntemperatuur meten met de Instant Read Thermometer.
  • Haal de bavette uit de EGG. Dek het vlees losjes af met aluminiumfolie en laat ca. 10 minuten rusten.
  • Snijd de bavette op de draad in dunne plakjes.