Home / Recept / Gegrild hertenrack met stoofpot

Gegrild hertenrack met stoofpot

Hoofdgerecht Vlees
4 personen
180 ℃
20 min voorbereidingstijd
200 min bereidingstijd
Gegrild hertenrack met stoofpot

Ingrediënten

  • 1 hertenrack, ontvliesd

Ingrediënten voor de stoof

  • 6 aardperen (topinamboers)
  • 300 g gemengde wilde paddenstoelen
  • 150 g bundelzwammen
  • 5 takjes rozemarijn
  • 3 takjes salie
  • ½ bosje platte peterselie
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 4 el olijfolie
  • 8 hertenwangen, ontvliesd

Voorbereiding

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verhit deze, met de Cast Iron Grid, tot 180 °C.
  • Schil intussen voor de stoof de aardperen en snijd ze in partjes.
  • Snijd de paddenstoelen in gelijke stukken.
  • Snijd de bundelzwammen los.
  • Ris de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de salie en hak de kruiden fijn.
  • Snijd en hak de peterselie fijn. Houd de peterselie apart van de andere kruiden.
  • Snijd de prei in halve ringen.
  • Schil de winterwortel, halveer in de lengte en snijd de wortel in plakjes.

Bereiding

  • Plaats de Dutch Oven op het rooster en verwarm hierin de olijfolie.
  • Voeg de hertenwangen toe en bak ze rondom bruin.
  • Meng de aardpeer erdoor en bak ze ca. 2 minuten.
  • Schep dan de paddenstoelen, de rozemarijn en de salie erdoor en bak deze ca. 1-2 minuten.
  • Voeg nu de prei, wortel en peterselie toe. Bak ook deze 1-2 minuten mee.
  • Schep de inhoud van de pan af en toe om en sluit na elke handeling de deksel van de Big Green Egg.
  • Blus de hertenwangen en de groenten af met de rode wijn en voeg indien nodig zoveel water toe dat de ingrediënten onder staan.
  • Sluit de deksel van deBig Green Egg en laat het geheel 2,5 tot 3 uur stoven tot de hertenwangen zacht zijn.
  • Schuif de Dutch Oven naar de achterkant van het rooster.
  • Leg het hertenrack op het rooster en gril ca. 2 minuten. Draai het vlees een kwartslag en gril nogmaals ca. 2 minuten voor een mooie grillruit. Keer het rack om en gril ook deze kant 2 x 2 minuten. Gril tenslotte de onderkant van het vlees ca. 2 x 2 minuten tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 52 °C;
  • Haal het rack en de Dutch Oven uit deBig Green Egg en laat het vlees ca. 5 minuten rusten.
  • Snijd het hertenrack in mooie koteletten en bestrooi met zwarte peper en zeezout naar smaak.
  • Voeg zwarte peper en zeezout naar smaak aan de stoofpot toe en serveer bij de koteletten.