Home / Recept / Gebakken dorade in tomatensaus

Gebakken dorade in tomatensaus

Hoofdgerecht Vis
4 personen
180 ℃
20 min voorbereidingstijd
25 min bereidingstijd
Gebakken dorade in tomatensaus

Ingrediënten voor de vis

  • 2 dorades, schoongemaakt en geschubt
  • 200 ml zonnebloemolie

Ingrediënten voor de saus

  • 7 teentjes knoflook
  • 1 cm gemberwortel
  • 1 rawit peper
  • 8 tomaten
  • 2 el suiker
  • 2 el sojasaus
  • 2 el vissaus
  • 6 bosuitjes

Ingrediënten voor de noedels

  • 200 g volkoren noedels
  • ½ winterpeen
  • ½ bosje koriander
  • 3 bosuitjes

Voorbereiding

  • Leg de Cast Iron Skillet en het gietijzeren rooster alvast klaar.
  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm deze met de Cast Iron Grid tot 180 °C.
  • Spoel intussen de binnen- en buitenkant van de dorades af onder koud stromend water en dep ze goed droog met keukenpapier.
  • Pel voor de saus de knoflook en schil de gemberwortel en hak beide fijn.
  • Verwijder het steeltje en het zaad van de rawit peper en snijd het vruchtvlees fijn.
  • Snijd de tomaten in partjes.
  • Kook intussen voor de salade de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet ze af, spoel met koud water na en laat goed uitlekken.
  • Schil de winterpeen en snijd deze in blokjes van een halve centimeter.
  • Pluk de blaadjes van de koriander en hak ze fijn.
  • Maak de bosuitjes voor zowel de saus en als de salade schoon en snijd ze in diagonale ringen.
  • Meng de fijngehakte koriander, de blokjes winterpeen en de bosuitjes met de noedels.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe en meng goed door elkaar.

Bereiding

  • Plaats de Cast Iron Skillet in de Big Green Egg.
  • Verwarm de zonnebloemolie in de Cast Iron Skillet.
  • Leg de dorades erin, sluit de deksel van de Big Green Egg en laat ze circa 3 minuten bakken.
  • Keer de dorades voorzichtig om en voeg de knoflook, gemberwortel en rawit peper toe.
  • Sluit de deksel en bak circa 2 minuten.
  • Voeg de partjes tomaat, de suiker, soja- en vissaus toe en sluit de deksel.
  • Laat nu ongeveer 10 minuten pruttelen tot de tomaten zacht zijn en de vis gaar is.
  • Haal de skillet uit de Big Green Egg en zet op een vuurvaste ondergrond op tafel.
  • Bestrooi met de bosuitjes en serveer de noedel salade erbij.

Gebruikte Big green egg accessoires