Skip to contentIngrediënten voor de vis
- 2 dorades, schoongemaakt en geschubt
- 200 ml zonnebloemolie
Ingrediënten voor de saus
- 7 teentjes knoflook
- 1 cm gemberwortel
- 1 rawit peper
- 8 tomaten
- 2 el suiker
- 2 el sojasaus
- 2 el vissaus
- 6 bosuitjes
Ingrediënten voor de noedels
- 200 g volkoren noedels
- ½ winterpeen
- ½ bosje koriander
- 3 bosuitjes
Voorbereiding
- Leg de Cast Iron Skillet en het gietijzeren rooster alvast klaar.
- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm deze met de Cast Iron Grid tot 180 °C.
- Spoel intussen de binnen- en buitenkant van de dorades af onder koud stromend water en dep ze goed droog met keukenpapier.
- Pel voor de saus de knoflook en schil de gemberwortel en hak beide fijn.
- Verwijder het steeltje en het zaad van de rawit peper en snijd het vruchtvlees fijn.
- Snijd de tomaten in partjes.
- Kook intussen voor de salade de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet ze af, spoel met koud water na en laat goed uitlekken.
- Schil de winterpeen en snijd deze in blokjes van een halve centimeter.
- Pluk de blaadjes van de koriander en hak ze fijn.
- Maak de bosuitjes voor zowel de saus en als de salade schoon en snijd ze in diagonale ringen.
- Meng de fijngehakte koriander, de blokjes winterpeen en de bosuitjes met de noedels.
- Voeg peper en zout naar smaak toe en meng goed door elkaar.
Bereiding
- Plaats de Cast Iron Skillet in de Big Green Egg.
- Verwarm de zonnebloemolie in de Cast Iron Skillet.
- Leg de dorades erin, sluit de deksel van de Big Green Egg en laat ze circa 3 minuten bakken.
- Keer de dorades voorzichtig om en voeg de knoflook, gemberwortel en rawit peper toe.
- Sluit de deksel en bak circa 2 minuten.
- Voeg de partjes tomaat, de suiker, soja- en vissaus toe en sluit de deksel.
- Laat nu ongeveer 10 minuten pruttelen tot de tomaten zacht zijn en de vis gaar is.
- Haal de skillet uit de Big Green Egg en zet op een vuurvaste ondergrond op tafel.
- Bestrooi met de bosuitjes en serveer de noedel salade erbij.
Gebruikte Big green egg accessoires