Home / Recept / Fettuccine Alfredo met truffel

Fettuccine Alfredo met truffel

Hoofdgerecht Vegetarisch

Pasta is always a good idea! En truffelpasta misschien nog wel beter. De pasta kan je wokken in de Big Green Egg? Niet alleen de oosterse keuken is hier geschikt voor, maar je kunt ook de Italiaanse keuken bereiden, zoals Fettuccine Alfredo. Het originele Italiaanse pasta recept Alfredo is een bekend en makkelijke te maken recept. Wij geven het recept graag extra smaak door zwarte truffel toe te voegen. De pasta maak je uiteraard ook zelf in de vorm van heel fijn engelenhaar, oftewel Capelli d’angelo. Ti amo!

4 personen
180 °C
40 min voorbereidingstijd
35 min bereidingstijd
Fettuccine Alfredo met truffel

Pasta

  • 200 g semola (Italiaanse bloem), plus extra om te bestuiven
  • 200 g type 00 bloem
  • 4 grote eieren

Saus

  • 3 sjalotten
  • 15 g gedroogde cèpes (eekhoorntjesbrood)
  • 2 lente-uitjes
  • 3 el zonnebloemolie
  • 300 ml slagroom
  • 50 g Parmezaanse kaasvlokken
  • 1 kleine zwarte truffel van ca. 10 g

Voorbereiding

  • Zeef voor de pasta beide bloemsoorten boven je werkblad. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en breek hier de eieren in. Roer van binnen naar buiten totdat alles goed gemengd is. Kneed tot een stevig en compact deeg. Vorm een bol van het deeg, dek deze af met plasticfolie en laat het deeg minstens een half uur rusten.

Bereiding

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm tot een temperatuur van 180 °C. Bestuif intussen een grote houten plank met wat semola en leg hier het pastadeeg op. Rol het deeg naar voren uit, draai het deeg een kwartslag, keer het om en rol opnieuw uit. Herhaal totdat het deeg ca. 1 millimeter dik is. Bestuif de deegplak met semola en rol de plak op. Snijd de rol in dunne reepjes en maak de capelli d’angelo van elkaar los. Breng een ruime pan met lichtgezouten water aan de kook.
  • Pel en snipper de sjalotten. Maal de gedroogde cèpes in de hakmolen van de staafmixer tot een fijn poeder. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes.
  • Hang de Carbon Steel Grill Wok in de convEGGtor Basket, plaats deze in de Big Green Egg en laat de wok goed heet worden. Schenk de zonnebloemolie in de wok en voeg de sjalot en het cèpespoeder toe. Bak het sjalotmengsel ca. 3 minuten; roer af en toe door en sluit na elke handeling de deksel van de EGG. Voeg intussen de capelli d’angelo aan het kokende water toe en kook de pasta in ca. 1 minuut al dente. Giet de pasta af.
  • Schenk de slagroom in de wok en laat inkoken tot sausdikte; dit gaat vrij snel, roer een keer door en sluit na elke handeling de deksel van de EGG.
  • Schep de warme capelli d’angelo, de Parmezaanse kaasvlokken en de lente-ui door de saus, haal de wok uit de EGG en voeg versgemalen zwarte peper en zout naar smaak toe. Verdeel de pasta over de borden en schaaf de truffel er overheen.