Home / Recept / Bretonse flan (puddingtaart)

Bretonse flan (puddingtaart)

Nagerecht Patisserie - Brood
8-12 personen
190 ℃
10 min voorbereidingstijd
30 min bereidingstijd
Bretonse flan (puddingtaart)

Ingrediënten

  • 1.000 g volle melk
  • 180 g kristalsuiker
  • 120 g aardappelzetmeel
  • 100 g ei
  • 20 g eidooier
  • 5 g gemengde specerijen zoals 5 spices of speculaaskruiden
  • boter, om in te vetten

Voorbereiding

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de convEGGtor en het rvs rooster, tot 190 °C.
  • Vet een flanvorm met een doorsnede van circa 30 centimeter in met boter.

Bereiding

  • Breng de melk en de kristalsuiker in een pan op het fornuis aan de kook.
  • Roer het aardappelzetmeel, het ei, de eidooier en de specerijen in een mengkom door elkaar.
  • Voeg een scheut van de hete melk aan het eimengsel toe en roer goed door.
  • Roer dit mengsel weer door de hete melk en breng al roerend aan de kook.
  • ​Verdeel het mengsel over de ingevette vorm.
  • Plaats de vorm op het rooster van de Big Green Egg en sluit de deksel.
  • Bak de flan in circa 30 minuten goudbruin en gaar en neem met de EGGmitt (handschoen) uit de Big Green Egg.

Gebruikte Big green egg accessoires

4.2
Gebaseerd op 130 beoordelingen
powered by Google