Ingrediënten
- 200 g kokkels
- 200 g scheermessen
- 400 g mosselen
- 200 g pijlstaartinktvis (schoongemaakt)
- 200 g kabeljauwrugfilet
- 2 uien
- 5 teentjes knoflook
- 3 aardappels
- 1 venkel
- 1 el olijfolie
- enkele draadjes saffraan
- 1 l schaaldierenbouillon
- Sambuca of Pernod
- allesbinder
- 2 takjes dragon
- 1 ciabatta brood
- 1 potje aïoli
Voorbereiding
- Verwarm de Big Green Egg met de Cast Iron Grid tot een temperatuur van 170°C.
- Was intussen de schelpdieren in gezouten water en laat deze uitlekken.
- Snijd de pijlstaartinktvis in ringen.
- Verwijder de huid van de kabeljauw en snijd de filet in grove stukken.
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Schil de aardappels en snijd in grove stukken.
- Snijd de venkel in partjes (houd wat groen apart voor de garnering)
Bereiding
- Plaats de Cast Iron Dutch Oven op het rooster en verwarm hier een scheutje olijfolie in.
- Zet de ui, knoflook, aardappel en venkel aan.
- Voeg de saffraan toe en blus af met de bouillon en Sambuca of Pernod naar smaak.
- Sluit de deksel en breng naar een temperatuur van 110°C (de deksel van de Dutch Oven niet gebruiken zodat de bouillabaisse de lekkere grillsmaak aanneemt). Laat 30 minuten zachtjes koken.
- Roer met een garde wat allesbinder door de soep tot deze de gewenste binding heeft.
- Voeg de schelpdieren, de kabeljauwfilet en de inktvisringen toe.
- Sluit nu de deksel en laat circa 10 minuten langer garen tot de schelpen open staan.
- Snijd intussen de dragon fijn en de ciabatta in plakjes.
- Neem de Dutch Oven uit de Big Green Egg.
- Rooster de ciabatta.
- Schep de bouillabaisse in de borden en garneer met de fijngesneden dragon en het overgebleven venkelgroen.
- Serveer met de ciabatta en aïoli.