Skip to contentIngrediënten
Ingrediënten stroganoff saus
- 4 aardappels
- Zonnebloemolie (om in te frituren en te bakken)
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 2 uien
- 250 g champignons
- 2 augurken
- 3 teentjes verse knoflook
- 2 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
Ingrediënten stroganoff saus
- ½ el paprikapoeder
- 2 el tomatenpuree
- 1 dl cognac
- 1 dl wodka
- 2 dl kippenbouillon
- 3 dl slagroom
- kerriepoeder
- 100 g zilveruitjes
- Tabasco
- aardappelzetmeel
Voorbereiding
- Verwarm de Big Green Egg met de Cast Iron Grid tot een temperatuur van 200 °C.
- Verwarm de olie in een frituurpan tot 140 °C.
- Was intussen de aardappels goed, snijd ze in grove parten en spoel ze onder de koude kraan af.
- Dep de aardappelparten droog met een schone theedoek.
- Frituur ze circa 5 minuten in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de biefstuk in reepjes.
- Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in grove stukken van circa 1 ½ centimeter.
- Pel de uien en snijd in halve ringen.
- Borstel en halveer de champignons.
- Snijd de augurken in plakjes.
- Ris de blaadjes en naaldjes van de tijm en rozemarijn.
- Pel de knoflook. Hak de kruiden en knoflook fijn.
- Meng 1 teentje knoflook door de kruiden en houd de 2 andere fijngehakte teentjes apart.
Bereiding
- Plaats de Cast Iron Dutch Oven op het rooster van de Big Green Egg.
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in de Cast Iron Dutch Oven en braad de biefstukreepjes rondom aan.
- Voeg de paprika, ui, champignons en de apart gehouden knoflook toe en schep om.
- Roer er de paprikapoeder en vervolgens de tomatenpuree door.
- Blus af met de cognac en de wodka (kijk uit voor een eventuele steekvlam).
- Laat alles nu enkele minuten pruttelen en schenk de bouillon en slagroom erbij.
- Sluit de deksel van de Big Green Egg en reduceer de temperatuur tot 140 °C
- Laat 25 minuten zachtjes garen.
- Neem de Cast Iron Dutch Oven uit de Big Green Egg en zet deze op een vuurvaste ondergrond op tafel.
- Plaats de deksel op de pan zodat de inhoud warm blijft.
- Verwarm een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie op het fornuis en bak de aardappelpartjes in enkele minuten goudbruin.
- Breng ze op smaak met peper, zout, kerriepoeder en het kruidenmengsel.
- Schep de augurk en zilveruitjes door de boeuf stroganoff en breng op smaak met peper, zout en Tabasco.
- Controleer de dikte van de boeuf stroganoff en maak indien nodig aan met een papje van aangemaakte aardappelzetmeel.
Gebruikte Big green egg accessoires