Skip to contentIngrediënten voor de Kip
- 1 biologische kip
- olijfolie
- 1 blikje Radler (halfvol)
- 1 limoen
- 1 citroen
Ingrediënten Rub
- 1 el zwarte peper
- 1 el zout
- 2 volle el paprikapoeder
- 3 volle el donkere basterdsuiker
- 1 tl gemalen kruidnagel
- 1 volle tl uienpoeder
- 1 volle tl komijnpoeder
- 1 volle tl knoflookpoeder
Voorbereiding
- Steek de Big Green Egg aan. Plaats de conveggtor met de pootjes omhoog in de Big Green Egg, sluit de deksel en breng naar een temperatuur van 180 °C.
- Meng intussen alle ingrediënten voor de rub door elkaar.
- Haal voorzichtig de huid van het kippenvlees los door de vingers onder de huid te steken en van links naar rechts te bewegen.
- Verdeel wat van de rub tussen de huid en het vlees en wrijf het goed in.
- Strooi ook wat rub in de holte van de kip.
- Wrijf de huid goed in met olijfolie en bestrooi ook deze met de rub tot hij helemaal bedekt is.
Bereiding
- Klem het halfvolle blikje Radler in de Bierblik Kiphouder en plaats de kip erover.
- Zet in de Round Drip Pan en plaats in het midden van de conveggtor.
- Sluit het deksel van de Big Green Egg en gaar de beer can chicken 60-70 minuten.
- Neem de Drip Pan uit de Big Green Egg.
- Haal de kip van het bierblik.
- Rasp voor serveren nog wat limoen- en citroenschil over de beer can chicken.
Gebruikte Big green egg accessoires