Home / Recept / Beer Can Chicken

Beer Can Chicken

Gevogelte Hoofdgerecht

Deze beer can chicken van de Big Green Egg is een echte klassieker. Door de kip op een half blikje Radler te garen, blijft het vlees heerlijk sappig van binnen en krijgt de buitenkant een krokante, goudbruine huid. De kruidige rub zorgt voor extra smaak, terwijl het bier zorgt voor een subtiele frisheid. Een simpel recept met groots resultaat – perfect voor een zomerse barbecue of etentje met vrienden.

2 personen
180 ℃
20 min voorbereidingstijd
70 min bereidingstijd
Beer Can Chicken

Ingrediënten voor de Kip

  • 1 biologische kip
  • olijfolie
  • 1 blikje Radler (halfvol)
  • 1 limoen
  • 1 citroen

Ingrediënten Rub

  • 1 el zwarte peper
  • 1 el zout
  • 2 volle el paprikapoeder
  • 3 volle el donkere basterdsuiker
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 1 volle tl uienpoeder
  • 1 volle tl komijnpoeder
  • 1 volle tl knoflookpoeder

Voorbereiding

  • Steek de Big Green Egg aan. Plaats de conveggtor met de pootjes omhoog in de Big Green Egg, sluit de deksel en breng naar een temperatuur van 180 °C.
  • Meng intussen alle ingrediënten voor de rub door elkaar.
  • Haal voorzichtig de huid van het kippenvlees los door de vingers onder de huid te steken en van links naar rechts te bewegen.
  • Verdeel wat van de rub tussen de huid en het vlees en wrijf het goed in.
  • Strooi ook wat rub in de holte van de kip.
  • Wrijf de huid goed in met olijfolie en bestrooi ook deze met de rub tot hij helemaal bedekt is.

Bereiding

  • Klem het halfvolle blikje Radler in de Bierblik Kiphouder en plaats de kip erover.
  • Zet in de Round Drip Pan en plaats in het midden van de conveggtor.
  • Sluit het deksel van de Big Green Egg en gaar de beer can chicken 60-70 minuten.
  • Neem de Drip Pan uit de Big Green Egg.
  • Haal de kip van het bierblik.
  • Rasp voor serveren nog wat limoen- en citroenschil over de beer can chicken.

Gebruikte Big green egg accessoires

4.2
Gebaseerd op 130 beoordelingen
powered by Google