Home / Recept / Aziatische mosselen

Aziatische mosselen

Hoofdgerecht Schaal- en Schelpdieren

Deze mosselen in kokosroom van de Big Green Egg zijn vol van smaak en hebben een lichte, exotische twist. De combinatie van gember, rode peper en kerriepoeder geeft de saus een warme kruidigheid, terwijl de kokosroom zorgt voor een romige balans. In de Dutch Oven garen de mosselen snel en nemen ze de heerlijke smaken van de saus op. Serveer met een stuk brood om de laatste druppels van de saus op te vegen.

2-4 personen
180 °C
20 min voorbereidingstijd
10 min bereidingstijd
Aziatische mosselen

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 3 uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 cm gemberwortel
  • 1 rode peper
  • 4 el zonnebloemolie

Ingrediënten

  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 400 ml kokosroom
  • ambachtelijk witbrood om mee te serveren

Voorbereiding

  • Zet de Dutch oven alvast klaar voor gebruik
  • Spoel intussen de mosselen onder koud stromend water.
  • Gooi open of gebroken exemplaren weg.
  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm deze met het rooster en daarop de Dutch Oven, tot 180 °C.
  • Pel intussen de uien en de knoflook en snijd deze fijn.
  • Schil de gemberwortel en snijd fijn.
  • Verwijder het steeltje van de rode peper en snijd fijn.

Bereiding

  • Verwarm de zonnebloemolie in de Dutch Oven.
  • Voeg de gesneden ingrediënten, de kerriepoeder, kurkuma en kardemon toe.
  • Sluit de deksel van de Big Green Egg en bak enkele minuten tot de uien glazig zijn. Roer tijdens het bakken af en toe door.
  • Voeg de mosselen toe, schep om.
  • Voeg vervolgens de kokosroom toe.
  • Sluit de deksel van de Big Green Egg en laat de mosselen ca. 5 minuten garen, schep ze regelmatig om.
  • Controleer of de mosselen open staan en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de mosselen met het brood.
4.2
Gebaseerd op 130 beoordelingen
powered by Google