Home / Recept / Gevulde Forel

Gevulde Forel

Hoofdgerecht Vis

Veel gerenommeerde chefs hebben de Big Green Egg omarmd, en dat geldt ook voor Jeroen Achtien. Niet alleen in zijn professionele keuken, maar ook thuis maakt de sympathieke chef regelmatig gebruik van zijn kamado. Van een sappig gegrild kippetje tot deze verrukkelijke gevulde forel. Hier zijn enkele tips van de chef: door de vis op bakpapier te bereiden zonder de convEGGtor, krijgt de vis meer directe warmte, wat resulteert in een heerlijk knapperige huid. En als je geen bronforel kunt vinden, is makreel een even smakelijk alternatief!

2 - 4 personen
180 °C.
20 min. voorbereidingstijd
90 min. bereidingstijd
Gevulde Forel

Forel

  • 1 bronforel van ca. 500 g
  • 3 el milde olijfolie

Vulling

  • 1 grote rode biet
  • 3 tl sambal badjak
  • 1 Granny Smith
  • 1 tak dragon

Voorbereiding

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm tot een temperatuur van 180 °C.

Bereiding

  • Plaats de rode biet in de houtskool en sluit de deksel van de EGG. Laat de rode biet ongeveer 60 minuten poffen totdat deze zacht is; draai de biet af en toe om tijdens het poffen en sluit na elke handeling de deksel van de EGG.
  • Haal de biet uit de EGG en laat deze iets afkoelen. Plaats de Stainless Steel Grid in de EGG en breng de temperatuur naar 200 °C. Terwijl dit gebeurt, bereid de bronforel voor door de buikwand open te snijden en de ingewanden te verwijderen. Knip de buikgraat aan beide kanten door en snijd met een fileermes van kop naar staart aan beide kanten tussen de graten en het visvlees door; snijd niet door de huid heen. Verwijder de kieuwen en trek of knip de middengraat los.
  • Besprenkel een vel bakpapier waar de forel op past met olijfolie en verdeel de olie. Leg de vis opengeklapt op de huid op het bakpapier en bestrijk het visvlees met sambal badjak.
  • Snijd de Granny Smith in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik en vervolgens in blokjes. Pel de schil van de rode biet en snijd deze ook in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Leg een takje dragon in het midden van de vis en verdeel de appel- en bietenblokjes erover. Bestrooi naar smaak met versgemalen zeezout.
  • Plaats de gevulde bronforel op het bakpapier op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Laat ongeveer 7 minuten garen totdat de vis gaar is maar nog glazig, en de appel- en bietenblokjes lekker warm zijn.
  • Haal het bakpapier met de gevulde bronforel uit de EGG en serveer op een mooie plank zodat gasten zelf kunnen opscheppen.

Gebruikte Big green egg accessoires

4.2
Gebaseerd op 130 beoordelingen
powered by Google