Home / Recept / Pompoensoep

Pompoensoep

Soep Voorgerecht

Deze geroosterde pompoensoep van de Big Green Egg is comfortfood op z’n best – vol zachte, zoete smaken en een vleugje rokerig aroma van de grill. Terwijl de pompoenen rustig poffen tussen de gloeiende kolen, trekken de groenten in de Dutch Oven tot een geurige, volle bouillon. Samen vormen ze de basis voor een heerlijke soep die perfect past bij de herfst of een frisse winterdag. Afgewerkt met romige feta en verse tuinkers is dit een gerecht dat eenvoudig te maken is, maar smaakt alsof het rechtstreeks uit een fine dining-keuken komt.

8 personen
180 ℃
15 min voorbereidingstijd
40 min bereidingstijd
Pompoensoep

Ingrediënten

  • ½ kleine prei
  • 2/3e bleekselderij (buitenste deel van de stronk)
  • 1/8e knolselderij
  • 1 grote sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 20 g zout
  • 2 kleine biologische pompoenen van circa
  • 700 g per stuk
  • 100 g feta
  • tuinkers

Voorbereiding

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met het RVS Rooster tot 180 °C.
  • Snijd intussen de prei in ringen en de bleekselderij in plakjes.
  • Schil de knolselderij en snijd in blokjes,
  • pel en snipper de sjalot en de knoflook.
  • Doe de fijngesneden ingrediënten, de takjes tijm, 1 liter water en het zout in de Cast Iron Dutch Oven , leg de deksel op de pan en zet op het rooster.
  • Leg de pompoenen naast de Dutch Oven. Sluit de deksel en rooster de pompoenen circa 30 minuten terwijl de groenten in de Dutch Oven tegelijkertijd worden gekookt.
  • Het is niet nodig de pompoenen te keren.
  • Controleer na 30 minuten of de pompoenen en de groenten in de Dutch Oven zacht zijn. Laat indien nodig langer garen.

Bereiding

  • Neem de pompoenen uit de Big Green Egg en laat ze iets afkoelen zodat ze hanteerbaar zijn.
  • Neem de Dutch Oven uit de Big Green Egg en verwijder de tijm.
  • Pel de schil van de pompoenen, halveer ze en schep het zaad eruit.
  • Snijd het vruchtvlees in grove stukken en voeg aan de Dutch Oven toe.
  • Pureer de soep met een staafmixer en schenk door een zeef.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Snijd de feta in blokjes en verdeel over 8 glazen.
  • Schenk de soep in de glazen en garneer met de tuinkers.

Gebruikte Big green egg accessoires

4.2
Gebaseerd op 130 beoordelingen
powered by Google