Gegrilde hazenrug met gestoofde rode kool
Deze hazenrug met rode kool, appel en pastinaak is een elegant wildgerecht dat perfect past bij het najaar. De zachte, verfijnde smaak van hazenrug combineert prachtig met de zoetige tonen van appel en rode kool en het aardse karakter van pastinaak. Op de Big Green Egg krijgt het geheel een subtiele rooksmaak die de diepte van het gerecht versterkt. Terwijl het vlees rustig gaart boven de geurige kolen, karamelliseren de groenten in de skillet tot een rijke, volle mix van herfstsmaken. Een gerecht dat eenvoud en finesse perfect weet te combineren — pure klasse van de Big Green Egg.

Ingrediënten
- 2 hazenruggen, ontvliesd
Ingrediënten voor de groenten
- 1 ui
- 3 pastinaken
- 3 Jonagold appels
- 1 rode kool
- 4 el olijfolie
Voorbereiding
- Leg de Cast Iron Grid en Cast Iron Skillet alvast klaar.
- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en breng de temperatuur, met de Cast Iron Grid, naar 180 °C.
- Pel en snipper intussen voor de groenten de ui.
- Schil de pastinaken en snijd ze in blokjes.
- Steek de klokhuizen uit de appels en snijd ze in blokjes.
- Snijd de rode kool in reepjes.
Bereiding
- Plaats de Cast Iron Skillet op het rooster en verwarm hierin de olijfolie.
- Voeg de ui toe en fruit deze ca. 2 minuten aan.
- Voeg dan de pastinaak- en appelblokjes toe en bak deze 1-2 minuten mee.
- Meng de rode kool erdoor en bak ook deze ca. 2 minuten mee terwijl je de groenten af en toe omschept.
- Sluit na elke handeling de deksel van de Big Green Egg.
- Blus de groenten af met 4 deciliter water, roer door en breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
- Schuif de skillet naar de achterkant van het rooster (of haal deze er even vanaf).
- Leg de hazenruggen op het rooster en gril deze ca. 2 minuten. Keer de hazenruggen en gril nogmaals 2 minuten.
- Leg de hazenruggen met de vleeskant omhoog op de groenten in de skillet.
- Schuif deze weer naar het midden van het rooster (of zet deze weer op het rooster).
- Steek de pen van de Digitale kernthermometer tot in de kern in een van de hazenruggen.
- Stel de thermometer in op een kerntemperatuur van 52 °C en sluit de deksel van de Big Green Egg.
- Laat de hazenruggen en de groenten garen tot de ingestelde temperatuur in ca. 20 minuten is bereikt.
- Haal de skillet uit de Big Green Egg.
- Fileer de hazenrug eenvoudig door het vlees met behulp van (de bolle kant van) een lepel van het bot halen.
- Snijd het eventueel in mooie plakjes en bestrooi met zwarte peper en zeezout.
- Serveer de hazenrug met de groenten.