Home / Recept / Romige oestersoep van de Big Green Egg

Romige oestersoep van de Big Green Egg

Soep Voorgerecht

Oestersoep? Een absolute lekkernij! Zeker wanneer je deze romige soep een verrassende smaaktwist geeft met de Big Green Egg. Voeg op het allerlaatste moment de rauwe oesters toe voor extra smaak en serveer in elk glas een lauwwarme oester, perfect bereid op je kamado. Oesters zijn niet alleen heerlijk rauw, maar ook op de Big Green Egg kun je ze op allerlei manieren bereiden. Oesters en de Big Green Egg zijn dan ook een perfecte combinatie!

4 personen
200 °C
20 min. voorbereidingstijd
60 min. bereidingstijd
Romige oestersoep van de Big Green Egg

Soep

  • 50 g parelcouscous
  • 12 saffraandraadjes
  • 3 sjalotten
  • ¼ venkel
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 300 ml witte wijn
  • 500 ml slagroom
  • 500 ml volle melk
  • 2 el crème fraîche
  • 8 oesters
  • ¼ limoen

Garnering

  • 4 oesters
  • 2 pijpjes bieslook

Voorbereiding

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm deze met het Stainless Steel Grid tot 200 °C.
  • Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg de saffraandraadjes toe aan het kookwater.
  • Pel en snipper de sjalotten. Bewaar het venkelloof voor de garnering en snijd de venkel in blokjes van ongeveer 5 millimeter.
  • Giet de parelcouscous af, meng er de olijfolie door en zet apart.

Bereiding

  • Plaats de Cast Iron Dutch Oven op het rooster van de Big Green Egg en voeg de sjalot, venkel en witte wijn toe. Sluit de deksel van de EGG en wacht totdat de wijn begint te koken. Laat de wijn in 8-10 minuten inkoken tot ongeveer de helft.
  • Voeg de slagroom en melk toe, en roer de crème fraîche erdoor. Wacht totdat het mengsel kookt en laat het in 10-15 minuten inkoken tot twee derde. Ondertussen kun je de oesters openen voor de soep en de garnering.
  • Haal de Dutch Oven uit de EGG en voeg de 8 oesters aan de soep toe. Pureer het geheel met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de parelcouscous over vier champagnecoupes. Gebruik eventueel een ronde steker om de couscous in het glas te vormen. Plaats de steker bovenop het glas, vul met de couscous en verwijder de steker voorzichtig, zodat de randen van de glazen mooi schoon blijven.
  • Leg de oesters voor de garnering in de onderste schelphelften op het rooster en verwarm ze in ca. 2 minuten tot ze lauwwarm zijn. Halveer de bieslook.
  • Voeg limoensap naar smaak toe aan de soep, schenk deze in een maatbeker met schenktuit en giet de soep in de glazen. Garneer met de lauwwarme oesters van de Big Green Egg, het venkelloof en de bieslook.

Gebruikte Big green egg accessoires

4.2
Gebaseerd op 130 beoordelingen
powered by Google