Home / Recept / Wrap met ge­bak­ken au­ber­gi­ne en ver­se krui­den

Wrap met ge­bak­ken au­ber­gi­ne en ver­se krui­den

Hoofdgerecht Vegetarisch
4 personen
200 ℃
15 min voorbereidingstijd
10 min bereidingstijd
Wrap met ge­bak­ken au­ber­gi­ne en ver­se krui­den

Ingrediënten

  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 aubergine
  • 1 groene paprika
  • 4 cherry tomaten (gehalveerd)
  • ½ el tarwebloem
  • 1 tl BBQ Rub “Spicy Chipotle”
  • 10 g verse munt
  • 10 g verse koriander
  • 4 wraps
  • 4 el chili/paprika spread
  • 4 el gebakken uit

Voorbereiding

  • Zet de Big Green Egg Skillet alvast klaar.
  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm deze tot een temperatuur van 200 °C.
  • Snijd de aubergine in plakken en leg deze in een kom.
  • Meng de tarwebloem met eventueel zout naar smaak erdoor heen.
  • Pak een tweede kom.
  • Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Snijd de muntblaadjes en koriander fijn en meng deze met de paprika.

Bereiding

  • Verhit ¾ van de olie in Big Green Egg Skillet
  • Bak de aubergine in ongeveer 8 minuten en schep regelmatig om.
  • Voeg op het laatst de BBQ Rub toe.
  • Schep de aubergine uit de skillet.
  • Laat de aubergine uitlekken op een bord met daarop enkele lagen keukenpapier.
  • Laat de temperatuur van de Big Green Egg teruglopen tot 180 °C.
  • Bestrijk de wraps aan beide kanten met de rest van de olie
  • Bak de wraps in de skillet ongeveer 5 sec per kant.
  • Pak de wraps uit de skillet en leg deze op een bord.
  • Verdeel eerst de chili/paprika spread over de wraps en daarna de aubergine, paprika, munt, koriander, uitjes en cherry tomaten.

Gebruikte Big green egg accessoires