Home / Recept / War­me ba­naan met cho­co­la­de

War­me ba­naan met cho­co­la­de

Nagerecht Patisserie
4 personen
200 ℃
15 min voorbereidingstijd
20 min bereidingstijd
War­me ba­naan met cho­co­la­de

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 4 el hagelslag puur
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 125 ml verse slagroom
  • 1 el kristalsuiker
  • 4 bolletjes vanille ijs

Voorbereiding

  • Plaats de convEGGtor en het rooster in de Big Green Egg.
  • Verwarm de Big Green Egg tot 200°C.
  • Snijd de bananen met schil in de lengte doormidden.
  • Vouw grote vellen aluminiumfolie dubbel.
  • Leg in het midden van elk vel 2 stukken banaan.
  • Strooi 1 el hagelslag en de kaneel over de banaan.
  • Vouw de pakketjes goed dicht.

Bereiding

  • Leg de pakketjes op het rooster in de Big Green Egg.
  • Bak deze in 15 tot 20 min.gaar.
  • Klop ondertussen de slagroom stijf met de suiker.
  • Neem de pakketjes uit de Big Green Egg en maak ze open.
  • Schep de banaan voorzichtig in schaaltjes.
  • Verdeel de achtergebleven chocolade en het eventuele kookvocht erover.
  • Serveer met de slagroom en vanille ijs en bestrooi met wat extra kaneel.

Gebruikte Big green egg accessoires