Ingrediënten stoofpot
- 1,5 kg rundernek
- 2 grote zoete uien
- 1 teentje knoflook
- 4 laurierblaadjes
- 2 takjes tijm
- 2 kruidnagels
- 50 ml olijfolie
- 100 g boter
- 1 witte boterham
- 2 el scherpe mosterd
- 2 flesjes Sint Bernardus Abt 12 van 330 ml
- 3 el Luikse siroop (appel-perenstroop)
- ½ el natuur- of dragonazijn
Ingrediënten salade
- 1 winterpeen
- 2 Chioggia bietjes
- 20 g rucola
- 3 el balsamicocrème
Voor erbij
- boerenbrood
Voorbereiding
- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm deze met de convEGGtor en het RVS-rooster tot 250 °C.
- Snijd intussen het rundvlees in blokjes van 2-3 centimeter en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
- Pel de zoete uien en de knoflook.
- Snijd de uien in kwarten en hak het teentje knoflook fijn.
- Maak een bouquet garni door de laurierblaadjes en de takjes tijm met een stuk keukentouw aan elkaar te binden; zorg voor een lang uiteinde van het touw zodat je het bouquet garni er na gebruik makkelijk uit kunt vissen.
- Prik de kruidnagels in de laurierblaadjes.
- Plaats de Cast Iron Dutch Oven alvast op het rooster van de Big Green Egg zodat de Dutch Oven kan voorverwarmen.
Bereiding
- Schenk de olijfolie in de pan en voeg de boter toe. Wacht tot deze heet is en voeg het vlees toe.
- Braad het vlees rondom aan tot het mooi bruin is.
- Sluit na elke handeling de deksel van de Big Green Egg.
- Voeg de ui en de knoflook toe en bak deze, terwijl je af en toe roert, enkele minuten mee.
- Besmeer intussen de boterham met de mosterd.
- Leg de bouquet garni in de pan en bind het uiteinde aan het handvat van de Cast Iron Dutch Oven.
- Blus het vlees af met de flesjes Sint Bernardus Abt 12.
- Voeg de met mosterd besmeerde boterham toe.
- Sluit de deksel van de Big Green Egg en breng de temperatuur naar 100 °C.
- Laat het geheel nu ongeveer 3 uur zachtjes stoven;
- Afhankelijk van de kwaliteit van het vlees kan het iets korter duren voordat het vlees zacht is.
- Meng als het vlees zacht is de Luikse siroop door de stoofpot.
- Vis de bouquet garni eruit en roer de azijn erdoor.
- Sluit de deksel van de Big Green Egg en laat de stoofpot nog 15 minuten stoven.
- Schil intussen voor de salade de winterpeen en de chioggia bietjes.
- Schaaf de winterpeen in de lengte in dunne linten en de bietjes in dunne plakjes.
- Doe alle ingrediënten voor de salade in een schaal, voeg peper en zout naar smaak toe en meng goed.
- Serveer het stoofpotje met de salade en het brood.
Gebruikte Big green egg accessoires
Voeg toe aan verlanglijst

Voeg toe aan winkelwagen

Big Green Egg Plate Setter Large (Conveggtor)
€ 135,00