Skip to contentIngrediënten voor het Vlees
- 1 kg kippenvleugeltjes
- Olie voor het grillen
Ingrediënten Marinade
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- ¼ kopje limoensap ( 2-3 limoenen )
- ¼ kopje vissaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 2 stengels citroengras
Ingrediënten voor de garnering
- 1 chilipepertje, fijngehakt
- Koriander blaadjes
Voorbereiding
- Plet het citroengras op een snijplank met behulp van de zijkant van een mes of een stamper.
- Combineer het citroengras met de marinade en meng goed door elkaar.
- Doe de marinade met de kippenvleugels in een hersluitbare plastic zak.
- Verwijder zoveel mogelijk lucht uit de zak en maak de zak dicht.
- Marineer tenminste enkele uren, bij voorkeur gedurende de nacht.
Bereiding
- Leg de convEGGtor, het gietijzeren rooster en een oliespuit alvast klaar voor gebruik.
- Haal de gemarineerde kippenvleugels uit de plastic zak en doe ze in een grote kom.
- Plaats de convEGGtor en het RVS rooster in de Big Green Egg en verwarm deze tot 150 °C.
- Gaar de kippenvleugels langzaam.
- Als de vleugels nagenoeg klaar zijn deze uit de Big Green Egg pakken en terug leggen in de kom met de overgebleven marinade.
- Schep ze even om en maak de Big Green Egg gereed voor direct grillen met behulp van het gietijzeren rooster.
- Verwarm de Green Egg nu tot 220 °C.
- Leg de kippenvleugels weer terug op het rooster en schroei ze snel dicht totdat ze gaar zijn (ongeveer 5 minuten).
- Draai ze regelmatig zodat de marinade niet verbrand.
- Serveer de kippenvleugels op een schaal eventueel gegarneerd met de fijngesneden chilipeper en de koriander.
Gebruikte Big green egg accessoires