Home / Recept / Shortribs naar Koreaans recept

Shortribs naar Koreaans recept

Hoofdgerecht Vlees
4 personen
150 ℃
210 min voorbereidingstijd
45 min bereidingstijd
Shortribs naar Koreaans recept

Ingrediënten Short Ribs

  • 3 strengen shortribs

Ingrediënten marinade

  • 1 kleine ui
  • 1 kleine peer
  • 4 el knoflook
  • 1 kop bruine suiker
  • 2 el donkere sesamolie
  • 1 kop sojasaus
  • 1/2 kop water
  • 1/4 kop rijstwijn

Voorbereiding

  • Leg de conveggtor alvast klaar.
  • Snijd de peer, de ui en de knoflook fijn.
  • Voeg de bruine suiker toe.
  • Meng de sojasaus, het water, de rijstwijn en de sesamolie er door heen.
  • Bestrooi de shortribs aan beide kanten met de marinade en druk het er een beetje in.
  • Laat de shortribs nu 3 uur lang in de koelkast marineren.

Bereiding

  • Plaats de conveggtor in de Big Green Egg.
  • Verwarm de Big Green Egg op 150º C.
  • Gril de shortribs met gesloten deksel tot medium gaar.
  • Smeer de shortribs tijdens het grillen regelmatig in met de overgebleven marinade.
  • De ribs zijn klaar als de kerntemperatuur 65 ºC heeft bereikt.
  • Haal de ribs uit de Big Green Egg en laat ze 5 minuten rusten.
  • Serveer de shortribs op een schaal.

Gebruikte Big green egg accessoires