Skip to contentIngrediënten Short Ribs
Ingrediënten marinade
- 1 kleine ui
- 1 kleine peer
- 4 el knoflook
- 1 kop bruine suiker
- 2 el donkere sesamolie
- 1 kop sojasaus
- 1/2 kop water
- 1/4 kop rijstwijn
Voorbereiding
- Leg de conveggtor alvast klaar.
- Snijd de peer, de ui en de knoflook fijn.
- Voeg de bruine suiker toe.
- Meng de sojasaus, het water, de rijstwijn en de sesamolie er door heen.
- Bestrooi de shortribs aan beide kanten met de marinade en druk het er een beetje in.
- Laat de shortribs nu 3 uur lang in de koelkast marineren.
Bereiding
- Plaats de conveggtor in de Big Green Egg.
- Verwarm de Big Green Egg op 150º C.
- Gril de shortribs met gesloten deksel tot medium gaar.
- Smeer de shortribs tijdens het grillen regelmatig in met de overgebleven marinade.
- De ribs zijn klaar als de kerntemperatuur 65 ºC heeft bereikt.
- Haal de ribs uit de Big Green Egg en laat ze 5 minuten rusten.
- Serveer de shortribs op een schaal.
Gebruikte Big green egg accessoires