Skip to contentIngrediënten
Ingrediënten voor de saus
- 400 g krieltjes
- 300 g winterpeen
- 300 g knolselderij
- 5 tomaten
- 2 witte uien
- ½ rode peper
- 4 teentjes knoflook
- 4 takjes rozemarijn
Ingrediënten voor de saus
- 6 takjes tijm
- 6 takjes peterselie
- 1 potje zilveruitjes van 320 g
- 4 el zonnebloemolie
- 2 laurierblaadjes
- 1 el paprikapoeder
- 750 ml rode wijn
- maizena (optioneel)
Voorbereiding
- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm deze met het standaard rooster tot 180 °C.
- Snijd intussen de riblappen in blokjes van 3 x 3 cm.
- Was de krieltjes en dep ze droog.
- Schil de winterpeen en de knolselderij en snijd ze in blokjes van ca. 1,5 centimeter.
- Snijd de tomaten in kwarten en pel en snipper de ui.
- Pel de knoflook en hak fijn.
- Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper en snijd het vruchtvlees fijn.
- Laat de zilveruitjes uitlekken.
Bereiding
- Zet de Cast Iron Dutch Oven op het rooster, sluit de deksel van de Big Green Egg en verwarm de pan ca. 5 minuten voor.
- Giet de zonnebloemolie in de pan.
- Voeg het vlees, de krieltjes, winterpeen, knolselderij, tomaten, ui, rode peper en de knoflook toe en sluit de deksel van de Big Green Egg.
- Braad het geheel ongeveer 10 minuten aan tot het vlees rondom bruin is, schep regelmatig om.
- Meng de paprikapoeder, de zilveruitjes, rozemarijn, tijm en de laurierblaadjes door het vleesmengsel, sluit de deksel en verwarm ca. 1 minuut.
- Blus af met de rode wijn en schenk er eventueel zoveel water bij tot alle ingrediënten onder staan.
- Sluit de deksel van de Big Green Egg en breng de temperatuur terug naar ongeveer 100 °C.
- Laat de runderstoof nu ongeveer 3 uur stoven tot het vlees zacht is.
- Haal de Dutch Oven van het rooster en controleer of het vocht niet te dun is geworden. Bind het vocht als dit te dun is met een papje van maizena.
- Breng de stoof op smaak met peper en zout.
- Pluk de blaadjes van de peterselie en hak ze fijn.
- Bestrooi de stoof met de peterselie.
Gebruikte Big green egg accessoires