Home / Recept / Rozemarijn Steak spiezen

Rozemarijn Steak spiezen

Hoofdgerecht Vlees
4 personen
200 ℃
80 min voorbereidingstijd
40 min bereidingstijd
Rozemarijn Steak spiezen

Ingrediënten

  • 1 zak kleine aardappelen
  • 2 pond entrecôte of ribeye ( in blokjes gesneden)

Ingrediënten marinade

  • 1 el verse tijm
  • 1 el verse rozemarijn
  • ½ kopje balsamico azijn
  • ½ kop Olijfolie
  • 2 tl steak kruiden
  • 3 teentjes knoflook (geplet)

Voorbereiding

  • Meng in een kleine kom de tijm, rozemarijn, balsamico azijn, olijfolie, biefstuk kruiden en knoflook.
  • Snijd de entrecote/ribeye in blokjes.
  • Giet 3/4 van de marinade over de entrecote/ribeye en meng de marinade goed door het vlees.
  • Plaats het geheel in de koelkast.
  • Laat het vlees gedurende 2 uur marineren.

Bereiding

  • Kook de aardappelen gedurende 15 minuten in een grote pan.
  • Plaats het gietijzeren rooster in de Big Green Egg en verwarm deze op 200 °C
  • Zodra de aardappelen zijn gekookt deze laten drogen en in een schaal leggen.
  • Giet de rest van de marinade over de aardappelen en meng deze goed.
  • Haal het vlees uit de koelkast en rijg de blokjes biefstuk en aardappelen om en om aan een metalen spies.
  • Grill de spiezen totdat ze gaar zijn (medium/rood). Draai de spiezen tijdens het grillen regelmatig om.

Gebruikte Big green egg accessoires