Home / Recept / Pulled Chicken met Gepofte Aardappel

Pulled Chicken met Gepofte Aardappel

Gevogelte Hoofdgerecht

Wil je pulled chicken maken? Dan is dit het ideale recept. Je kip wordt lekker sappig door het te bereiden op je Big Green Egg en je kunt tegelijkertijd ook de aardappels op je kamado poffen om er een compleet gerecht van te maken. Een simpele, maar smaakvolle homemade yoghurtsaus maakt het gerecht helemaal af!

4 personen
180 °C
20 min voorbereidingstijd
80 min bereidingstijd
Pulled Chicken met Gepofte Aardappel

Kip

  • 1 boerderijkip
  • 2 olijfolie
  • 8 korianderblaadjes

Rub voor Kip

  • 30 g ongemalen vadouvan
  • 10 g witte peperkorrels
  • 5 g komijnzaad
  • 30 g India kerriepoeder
  • 20 g gerookte paprikapoeder (zoet)
  • 10 g gemalen gember
  • 5 g mosterdpoeder
  • 5 g gemalen nootmuskaat
  • 5 g knoflookgranulaat
  • 20 g selderijzout
  • 30 g donkere basterdsuiker

Saus

  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes koriander
  • 10 pijpjes bieslook
  • 6 el Griekse yoghurt (5% vet)
  • 2 tl harissa

Aardappels

  • 4 kruimige aardappels

Voorbereiding

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de convEGGtor, met daarop een Disposable Drip Pan, en de Stainless Steel Grid tot een temperatuur van 180 °C.
  • Maal of wrijf intussen voor de rub de vadouvan, de peperkorrels en het komijnzaad in een specerijenmolen, een koffiemolen of een vijzel fijn. Meng alle ingrediënten voor de rub en meet 3 eetlepels af. Bewaar de rest van de rub voor een volgende keer in een afgesloten bakje.
  • Wrijf de boerderijkip eerst in met de olijfolie en vervolgens met de afgemeten rub. Was de aardappels en dep ze droog.

Bereiding

  • Leg de kip op het rooster en steek de pen van de Dual Probe Remote Thermometer in het dikste gedeelte van het dijbeen; zorg ervoor dat je het bot niet raakt en stel de kerntemperatuur in op 80 °C. Leg de aardappels naast de kip. Sluit de deksel van de EGG en laat de kip ca. 70 minuten garen totdat de ingestelde kerntemperatuur is bereikt, terwijl de aardappels poffen.
  • Pel intussen voor de saus de knoflook en hak het teentje fijn. Pluk de blaadjes van de koriander en snijd deze en de bieslook fijn. Meng alle ingrediënten voor de saus en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Haal de kip en de aardappels uit de EGG als de ingestelde kerntemperatuur is bereikt. Verwijder voorzichtig het vel van de kip en snijd het in kleine stukjes. Pluk het vlees tot een pulled chicken en meng het vel er doorheen.
  • Halveer de aardappels in de lengte en leg hier wat van de pulled chicken op. Schep er een lepel van de saus op en garneer met de blaadjes koriander.