Pitabroodje met iberico rib fingers
Hoofdgerecht
Vlees
We zien de laatste tijd de opkomst van de rib fingers, ook wel boneless ribs genoemd. En wij zijn fan van deze heerlijke malse stukjes vlees! Het heeft de heerlijke smaak van spareribs, maar je hoeft niet te kluiven. De iberico rib fingers van de Big Green Egg zijn perfect! Je kunt ze los eten als snack of combineren met een pitabroodje.

Rib fingers
- 1 kg iberico rib fingers (spareribs zonder beentjes)
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 el madras kerriepoeder
- 1 el gerookte paprikapoeder (zoet)
- 1 tl grof zeezout
Glaze
- 2 el zwarte bonen-knoflooksaus
- 2 el oestersaus
- 2 el gembersiroop
Serveren
- ¼ komkommer
- ¼ rode Spaanse chilipeper
- 1 lente-uitje
- 8 pitabroodjes
- 8 takjes koriander
Voorbereiding
- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de convEGGtor, daarop de Disposable Drip Pan en de Stainless Steel Grid , tot een temperatuur van 140 °C.
- Doe intussen de rib fingers in een kom. Pel de knoflook en hak de teentjes fijn. Sprenkel de olijfolie over de rib fingers en meng goed. Bestrooi met de paprikapoeder, de kerriepoeder, het zeezout en de knoflook en wrijf de rib fingers goed in met de smaakmakers.
Bereiding
- Verdeel de rib fingers over de ronde Perforated Cooking Grid, plaats deze op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Laat de rib fingers ca. 2 uur garen.
- Haal de Grid met de rib fingers uit de EGG en doe ze in de Round Drip Pan. Breng de EGG naar een temperatuur van 180 °C.
- Meng de ingrediënten voor de glaze en bestrijk hier de rib fingers mee. Zet de Drip Pan op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Laat de rib fingers nog ca. 15 minuten garen en bestrijk ze tussendoor nog 2 of 3 keer met de glaze. Snijd intussen voor serveren de komkommer in hele dunne reepjes. Verwijder het steeltje en het zaad van de chilipeper en snijd deze en het lente-uitje in dunne ringetjes.
- Haal de rib fingers uit de EGG. Snijd de pitabroodjes open en beleg ze met de rib fingers. Garneer met de komkommerreepjes, de chilipeper, de lente-ui en een takje koriander.