Skip to contentVoorbereiding
- Meng de ingrediënten voor het no-knead bread met een lepel.
- Laat het deegmengsel in een platte schaal afgedekt met plastic folie op kamertemperatuur 16 uur rijzen.
- Bestrooi de werkbank heel ruim met bloem
- Pak het deeg uit de platte schaal.
- Leg het deeg op de werkbank en vouw het meerdere malen van 2 zijden dicht.
- Laat de vouw aan 1 kant en ga door totdat er een bol ontstaat.
- Bestrooi de platte schaal met bloem en leg de bol met de vouwnaad omhoog weer terug.
- Laat het deeg nu afgedekt met plastic folie nog 2 uur rijzen.
Bereiding
- Plaats de convEGGtor in de Big Green Egg, leg het rooster terug en leg hier de Baking Stone (pizzasteen) op.
- Verwarm de Big Green Egg met convEGGtor, het rooster en Baking Stone tot 220 °C.
- Vet de Dutch oven licht in met wat olie.
- Zet de Dutch oven op de Baking Stone en verwarm deze enige minuten voor in de Big Green Egg.
- Stort het deeg in één keer uit de schaal in de Dutch Oven.
- Bak het brood het eerste half uur met de deksel op de Dutch Oven en daarna nog eens 20 minuten zonder deksel.
- Laat het brood afkoelen en leg het op een bord.
Gebruikte Big green egg accessoires