Home / Recept / Mosselen the Green Egg way

Mosselen the Green Egg way

Hoofdgerecht Schaal-/Schelpdieren

Het mosselseizoen is gestart en wij hebben een gerecht voor de Big Green Egg. De traditionele manier is om de mosselen te koken. We gebruiken geen mosselpan, maar voor dit recept gaan we de Carbon Steel Grill Wok gebruiken. Het is niet alleen erg lekker, maar ook snel en gemakkelijk om te bereiden. Terwijl je kamado op temperatuur aan het komen is, kun jij van start met de voorbereiding. Begin met het wassen van de mosselen om vervolgens de groenten te snijden. Voeg alle ingrediënten samen in de wok en roerbak het kort. Je mosselpannetje is klaar als de mosselen openstaan. Genieten!

2-4 personen
220 °C
20 min voorbereidingstijd
15 min bereidingstijd
Mosselen the Green Egg way

Mosselen

  • 2 kg mosselen
  • ½ limoen
  • ½ bosje bladpeterselie
  • 5 takjes koriander
  • 4 el arachideolie

Remouladesaus

  • 10 g kappertjes
  • 20 g cornichons
  • 1 takje bladpeterselie
  • 150 ml mayonaise

Mosselgroenten

  • 4 bospeentjes
  • 2 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • ⅛ venkel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • ½ rode Spaanse chilipeper
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 el gele currypasta
  • Witte peper

Serveren

  • boerenbrood

Voorbereiding

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm tot een temperatuur van 220 °C. Start met het wassen van de mosselen in koud water. Als er kapotte mosselen of mosselen die niet open gaan tussen zitten, gooi deze dan weg. Snijd de limoen in partjes. Hak de blaadjes peterselie en koriander fijn.
  • Laat voor de remouladesaus, de kappertjes en de cornichons uitlekken en snijd ze fijn. Voeg de mayonaise toe. Meng de ingrediënten met peterselie en koriander en bewaar de saus tot serveren in de koelkast.
  • Schil de bospeentjes en snijd ze in dunne plakjes. Pel en snipper de sjalotten. Pel de knoflook, kneus de teentjes en hak ze fijn. Snijd de venkel in kleine blokjes. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Snijd de prei in kwart ringen. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de chilipeper en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Schil de gemberwortel en snijd deze fijn. Doe alle ingrediënten voor de mosselgroenten in een kom en meng er de currypasta en witte peper naar smaak door.

Bereiding

  • Plaats de Carbon Steel Grill Wok in de convEGGtor Basket. Plaats de basket in de EGG en laat goed voorverwarmen tot de wok heet is.
  • Voeg de arachideolie en de mosselgroenten aan de wok toe en roerbak de groenten ca. 3 minuten; sluit na elke handeling de deksel van de EGG.
  • Schep de mosselen door de groenten en roerbak nu 3-4 minuten. Voeg tenslotte de partjes limoen en de fijngehakte kruiden aan de wok toe en roerbak 3-4 minuten totdat de mosselen open staan; sluit na elke handeling de deksel van de EGG.
  • Haal de wok uit de EGG en schep de mosselen in een mooie schaal. Serveer met de remouladesaus en het boerenbrood.